Σε ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι η Ουντίνεζε απέδρασε με 2-1 από το Ολίμπικο και την έδρα της Λάτσιο, πετυχαίνοντας την τρίτη μόλις εκτός έδρας νίκη και την 4η στο πρωτάθλημα. Στο -7 από την 6η θέση και την Αταλάντα έμεινε η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι. Ντεμπούτο για Μανδά που μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις, όταν τραυματίστηκε ο Προβεντέλ.
Στο 3ο μόλις λεπτό ο Ζακάνι πήρε υπέροχα την μπάλα εκτός περιοχής πλάσαρε στην γωνία του Οκόγε αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού χωρίς να πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Φελίπε Άντερσον από την ίδια θέση που απείλησε ο Ζακάνι, δοκίμασε την τύχη του αλλά το σουτ πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Στο 23’ ο Άντερσον αφού ταλαιπώρησε την άμυνα από τα δεξιά έστρωσε στον Ιμόμπιλε ο οποίος από ευνοϊκή θέση σούταρε πολύ άστοχα για την κλάση του. Στο 33’ η ομάδα από του Ούντινε αναπτύχθηκε όμορφα από τα αριστερά, ο Καμαρά σέντραρε ο Λόβρις έπιασε δυνατό σουτ στον αέρα αλλά ο Προβεντέλ ήταν στην θέση του, ενώ στην επαναφορά ο Θαράγκα έστειλε άουτ την μπάλα. Δύο λεπτά σουτ του Βεσίνο εκτός περιοχής πέρασε εκτός. Στο 36’ εκπληκτική συνεργασία των φιλοξενούμενων με τον Καμαρά να πλασάρει μετά από πάσα του Λόβριτς αλλά ο Προβεντέλ έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του ο Γιανέτι με κεφαλιά απείλησε αλλά ξανά έδιωξε ο Ιταλός πορτιέρο.
Ο Τοβάν στο 47’ γύρισε στον Καμαρά εκείνος έκανε μία σέντρα σουτ με τον Λούκα να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει για το 1-0 την Ουντινέζε παγώνοντας τη Ρώμη. Δύο λεπτά μετά όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με αυτογκόλ του Γιανέτι μετά από γύρισμα του Ζακάνι. Στο 51’ ο Θαράγκα μετά από στρώσιμο του Τοβάν έκανε το 2-1 για την Ουντινέζε σε τρελό εξάλεπτο.
Στο 59’ ο Ιμόμπιλε από κόρνερ πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Οκογέ έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ξανά ο Ιταλός φορ σούταρε εντός περιοχής με τον τερματοφύλακα από τη Νιγηρία να παρεμβαίνει ξανά. Στο 90+4’ ο Πέρεζ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας με δέκα την Ουντινέζε. Στο 90 + 8’ ο Προβεντέλ τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Χρήστος Μανδάς κάνοντας το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

ΛΑΤΣΙΟ: Προβεντέλ (90+8’ Μανδάς), Λατσάρι, Χίλα, Ρομανιόλι, Χίσαϊ, Βεσίνο, Κατάλντι (60’ Καμάντα), Λουίς Αλμπέρτο (81’ Πέδρο), Άντερσον (46’ Ίσαξεν), Ζακάνι, Ιμόμπιλε (60’ Καστεγιάνος)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Οκόγε, Φερέιρα, Γιανιέτι, Πέρεζ, Περέιρα (77’ Μπιγιόλ), Λόβριτς, Θαράγκα, Παγέρο (74’ Σάμαρτζιτς), Καμαρά (74’ Τζεμούρα), Τοβάν (90’ Ντέιβις), Λούκα