Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τα είπε για σχεδόν μία ώρα με τους συνεργάτες του στα αποδυτήρια του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό προσπαθώντας να αναλύσει τα αίτια της ήττας.
Ο Βάσκος τεχνικός ήταν προβληματισμένος από την εικόνα του Ολυμπιακού και, βέβαια, από το αποτέλεσμα, αλλά και το ότι η πειραϊκή ομάδα μέσα σε τέσσερις μέρες υπέστη νέα βαριά ήττα με πανομοιότυπο τρόπο.
Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε αρκετά στο γεγονός ότι μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη υπήρχαν τέσσερις, πέντε ή έξι παίκτες του Ολυμπιακού στα γκολ του Παναθηναϊκού, αλλά δεν υπήρξε η ενδεδειγμένη αντίδραση στις φάσεις από τους «ερυθρόλευκους». Τόσο στον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ όσο και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, οι ποδοσφαιριστές είχαν λάθος τοποθετήσεις, αργές αντιδράσεις ή μη αντιδράσεις και, γενικότερα, υπήρξε προβληματική ανασταλτική λειτουργία.
Ο Μεντιλίμπαρ ήταν προβληματισμένος στο Ρέντη και έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές για την εικόνα που παρουσίασαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε και αυτό που είχε πει μετά την ήττα από την ισραηλινή ομάδα, δηλαδή ότι άλλα δουλεύουν στις προπονήσεις και άλλα γίνονται στους αγώνες και τους έθεσε προ των ευθυνών τους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και τον αγώνα ρεβάνς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Σερβία.
Παρεμπιπτόντως, πιθανότατα ο Αλεξανδρόπουλος δεν θα είναι έτοιμος ούτε γι’ αυτό το παιχνίδι, στερώντας έτσι μία ακόμη επιλογή από τον άξονα. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζέλσον Μαρτίνς, που ταλαιπωρείται από θλάση, ταξίδεψε στην Ισπανία για να δει κάποιο ειδικό στην προσπάθεια να επισπεύσει την επιστροφή του στη δράση.