Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου.

-Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και τους στόχους: «Είναι ακόμη ένας σημαντικός αγώνας για μας. Πλησιάσαμε τις θέσεις στην Ευρώπη, κρατήσαμε ανοικτό το δρόμο για το κάτι παραπάνω και διατηρήσαμε τις ελπίδες μας για τη μεγαλύτερη ανατροπή. Η ΑΕΚ έκανε τη δική της αντεπίθεση, έχει το σεβασμό μας, είναι η μοναδική ομάδα που δεν κερδίσαμε τη φετινή σεζόν. Είναι η ευκαιρία μας, μαζί με τον κόσμο μας, να δείξουμε στο κοινό τι μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο, να συνεχίσει η ομάδα την αγωνιστική της άνοδο και να καταθέσει το άπαν των δυνάμεών της στον αγωνιστικό χώρο. Λέγαμε ότι θέλουμε να παλέψουμε για τους στόχους που είναι ρεαλιστικοί. Τώρα είμαστε σε ένα καλύτερο σημείο, υπάρχει ακόμη ανοικτός δρόμος για τη μεγαλύτερη ανατροπή. Όσο κερδίζουμε θα είναι ανοικτός. Για την ώρα κοιτάμε τους πιο ρεαλιστικούς στόχους, να νικήσουμε την ΑΕΚ για να πατήσουμε στις θέσεις της Ευρώπης».

-Για τον κόσμο: «Είναι γεγονός και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας για τη μεγάλη διάθεση να στηρίξει την ομάδα, παρά την απογοήτευση για την πορεία που είχαμε σε ένα σημείο του πρωταθλήματος. Νιώθουμε την αισιοδοξία του κόσμου, ότι μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα σε μια σεζόν που πριν λίγο καιρό έδειχνε χαμένη. Η θετικότητα του κόσμου επηρέασε θετικά και την ομάδα. Φαίνεται ότι το Σάββατο θα έχουμε αρκετό κόσμο, περισσότερο απ’ ότι είχαμε στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, ήταν γύρω στις 7500. Περιμένουμε ότι θα είναι πολύ περισσότερος. Προς το παρόν λέμε ραντεβού το Σάββατο στο γήπεδο».

-Αν αισθάνεται δικαιωμένος ο πρόεδρος με τις αλλαγές που έγιναν: «Δεν θέλω να απαντήσω εκ μέρους του προέδρου. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο πρόεδρος είναι πολύ φιλόδοξος στη ζωή του, έχει πετύχει σε ότι ασχολήθηκε και το ίδιο θέλει να κάνει και στην Ομόνοια. Δεν είναι επιτυχία απλά τρεις ή τέσσερις νίκες. Να κατακτά τίτλους, να παίζει στην Ευρώπη, να έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις, αυτά είναι επιτυχίες για τον πρόεδρο. Σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο σε σχέση πού βρισκόμασταν πριν από δύο βδομάδες, το πόσο πολύ πιστεύουν όλοι ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι από μια σεζόν που φάνταζε χαμένη. Ο πρόεδρος είναι στην Κύπρο, ο ίδιος είπε ότι θα είναι αυξημένος ο χρόνος παρουσίας του στο νησί μας. Όπως πάντα η ατζέντα του είναι γεμάτη και θα επιληφθεί όλων των θεμάτων».

-Αν θα γίνουν κι άλλες αλλαγές: «Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για την τελική δομή και το οργανόγραμμα της ομάδας. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία. Ο πρόεδρος και η διοίκηση θέλουν να είναι βέβαιοι για οτιδήποτε γίνει. Είμαστε σε διαδικασία βαθιάς αξιολόγησης».

-Για την έλευση Νταμπράουσκας: «Ο κ. Νταμπράουσκας είχαμε πει ότι θα έρχεται τακτικά στην Κύπρο. Παρακολουθεί την καθημερινότητα της ομάδας στο “Ηλίας Πούλλος” και θα αποκτήσει κατ’ ιδίαν άποψη. Θα παρακολουθήσει τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα ασχολείται με τις προπονήσεις και το αγωνιστικό της τρέχουσας σεζόν, γι’ αυτά υπεύθυνος είναι ο κ. Αναστασίου».

-Για την αποχώρηση του Άμο: «Δεν έχουμε να πούμε πολλά δημόσια γι’ αυτό το θέμα. Όπως ανακοινώσαμε, για προσωπικούς λόγους διακόπηκε η συνεργασία μας. Έχει φύγει από την Κύπρο ο ποδοσφαιριστής».

-Για το συμβόλαιο του Φαμπιάνο: «Όταν θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων, θα προκύψουν επίσημες ανακοινώσεις. Ο Φαμπιάνο είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή περίπτωση για την ομάδα, είναι επιθυμία μας να παραμείνει όπως και του ιδίου».

-Τα αγωνιστικά ενόψει ΑΕΚ: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι».

-Για το ότι ο Λοΐζου δεν αγωνίζεται στη Χέρενφεν: «Παρακολουθούμε την πορεία του. Θα πάρει τις ευκαιρίες του, αυτό είναι δεδομένο. Περιμένουμε όλοι να τον δούμε να αγωνίζεται. Να του ευχηθούμε να είναι δυνατός και να είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία του».

-Για τον Εράκοβιτς: «Θα είναι έτοιμος τη νέα σεζόν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι έτοιμος στην πρώτη μέρα της προετοιμασίας».

-Αν υπάρχουν νεότερα για το γήπεδο: «Ο πρόεδρος είπε στην πρόσφατη συνέντευξη του ότι πιθανόν τον Μάρτιο η ομάδα να προβεί σε ανακοινώσεις γι’ αυτό το θέμα. Το κρατάμε και θα το ανοίξουμε στο χρονικό πλαίσιο που έθεσε ο πρόεδρος».