Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσηλευτηρίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 23χρονος οπλίτης της ΕΛΔΥΚ που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα η δημοσιογράφος Έρικα Καβάζη, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ως σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου, ενώ αναμένεται ο νεαρός να υποβληθεί σε νέες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σε εξέλιξη οι έρευνες
Τόσο το Υπουργείο Άμυνας όσο και το ΓΕΕΦ, με σχετικές ανακοινώσεις τους, αναφέρουν ότι το ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.
Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος καθώς και άλλοι οπλίτες βρίσκονταν στο πεδίο βολής Αγίου Μοδέστου στην περιοχή Σταυροβουνίου.
Σε κάποια στιγμή ο οπλίτης, αφού αφαίρεσε την περόνη, επιχείρησε να τη ρίξει με το δεξί του χέρι, με τη χειροβομβίδα να εκρήγνυται τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο δεξί χέρι και το πρόσωπο.
Ο 23χρονος εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA ο νεαρός υπέστη ακρωτηριασμό δεξιάς άκρας χειρός.
Ακολούθως ο 23χρονος υποβλήθηκε επίσης σε επέμβαση στο μάτι και στο πρόσωπο. 

Πηγή: Alphanews.live