Ο Κύπριος προπονητής, Νίκος Ανδρόνικου, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 σχολιάζοντας το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.
Αναλυτικά:
Για το ΑπόλλωνΑΕΛ: «Ήταν δύο ομάδες που δεν είχαν στόχους και προσδοκίες για το πρωτάθλημα. Ήθελαν μόνο νίκη. Ήταν δίκαιη η επικράτηση του Απόλλωνα. Η ΑΕΛ κράτησε την μπάλα μπορούσε να σκοράρει, αλλά ο Απόλλωνας ήταν πολύ γρήγορος, βρήκε ανοικτούς χώρους, και καθοριστικός στις φάσεις που δημιούργησε. Βρήκαν εύκολα τα γκολ. Υπήρξαν εύκολα πέναλτι και υπήρξαν και λάθη στο ντέρμπι».
Τι σημαίνει η πρόκριση του Απόλλωνα και ποια η επόμενη μέρα στην ΑΕΛ: «Δίνει ψυχολογία, αποφεύγεται η μουρμούρα διότι υπάρχει στόχος στον Απόλλωνα αυτή τη στιγμή. Στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή τίποτα δεν σταματά και η ΑΕΛ θα πρέπει να οργανωθεί και να μάθει από τα λάθη της για να βελτιωθεί».
Για την Πάφος FC και τον Άρη: «Δεν θα τους συμβουλέψω εγώ τι πρέπει να κάνουν αλλά θα πω την άποψή μου. Η Πάφος FC είναι καλύτερη από τον Άρη στις εγκαταστάσεις και τις υποδομές. Στο αγωνιστικό υστερούνε, αλλά έχουν πολύ καλούς παίκτες-μονάδες. Ο προπονητής της Πάφος FC είναι από τους καλύτερους στην Κύπρο.
Από την άλλη όμως ο Άρης ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μιλούν πολλοί κι άποψη έχει μόνο ο προπονητής. Θέλουν να φέρνουν παίκτες που παίζουν με τον οποίο αρμόζει στον στιλ παιχνιδιού του Άρη. Αυτά που λέει ο Σπιλέφσκι είναι πολύ σωστά. Έφεραν τον Μπαμπίκα που δεν ήξερε που αγωνιζόταν και τον πούλησαν 2.7 εκ. Έχουν πολύ καλό σταφ το οποίο παίζει ρόλο και τα δείγματα γραφής τα έχει δείξει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η διαφορά του Άρη».
Ποιες ομάδες μπορούν για τίτλο και σε ποια δίνει προβάδισμα: «Είναι το ΑΠΟΕΛ, ο Άρης και πιο πίσω η ΑΕΚ και η Πάφος FC. Τον πρώτο λόγο όμως, έχουν ΑΠΟΕΛ και Άρης. Δίνω ένα προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ για τη βαριά του φανέλα και την εμπειρία του».
Για την Ομόνοια: «Οι πολλές αλλαγές δεν ωφελούν και δεν μπορεί να ελπίζουν σε διάκριση. Η Ομόνοια μέσω του κυπέλλου μπορεί να διακριθεί. Η Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ, ότι και να λέμε, είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Κύπρο μιλώντας για ιστορία, τίτλους και κόσμο».