Σωρεία υποθέσεων διαρρήξεων εκκλησιών και κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην επαρχία Πάφου, διερευνά η Αστυνομία. Για σκοπούς διευκόλυνσης των ανακρίσεων, μέλη του ΤΑΕ Πάφου προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη τριών προσώπων, ηλικίας 25, 20 και 16 ετών.

Πρόκειται για συνολικά δέκα υποθέσεις διαρρήξεων εκκλησιών, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 28 Ιανουαρίου και 19 Φεβρουαρίου 2024, στην επαρχία Πάφου. Από τις εκκλησίες κλάπηκαν χρηματικά ποσά, καθώς και εκκλησιαστικά σκεύη.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, στις σκηνές των διαρρήξεων, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 20 και 16 ετών, βάσει της οποίας εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης εναντίον τους.

Σήμερα, λίγο πριν τις 12μ., μέλη της Ομάδας Ζ, που βρίσκονταν σε περιπολία, εντόπισαν να κινείται σε δρόμο της Πάφου, αυτοκίνητο το οποίο αναζητείτο στο πλαίσιο διερεύνησης των εν λόγω υποθέσεων.

Τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε στο αυτοκίνητο επέβαιναν οι δύο καταζητούμενοι, καθώς και τρίτο πρόσωπο, ηλικίας 25 ετών.

Ο 20χρονος και ο 16χρονος συνελήφθησαν δυνάμει των δικαστικών ενταλμάτων, ενώ συνελήφθη και ο 25χρονος, για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας. Στην κατοχή του, μετά από σχετική έρευνα είχαν εντοπιστεί, διάφορα αντικείμενα όπως, φύλλα χρυσού, κέρματα, ρολόγια και άλλα, για τα οποία δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ακολούθησε έρευνα και στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, εντός του οποίου εντοπίστηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, μάσκες, κέρματα και άλλα αντικείμενα, για τα οποία δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι τρεις συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει της εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com