O Καμερουνέζος σέντερ την περσινή σεζόν κατέκτησε το βραβείο του πολυτιμότερου της regular season στο NBA, ωστόσο φέτος κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός διεκδίκησης του MVP, αφού οι τραυματισμοί που τον ταλαιπωρούν είναι το μεγάλο του εμπόδιο.

Ο Εμπίιντ θα απουσιάσει από την αποψινή αναμέτρηση των Σίξερς με τους Τζαζ, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα στον μηνίσκο και το γόνατο, με το ιατρικό επιτελείο των 76ερς να τον θέτει νοκ άουτ για όλο το Σαββατοκύριακο, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει και το ματς με τους Νετς.

Έτσι, λόγω του ορίου των παιχνιδιών που έχει θεσπίσει το NBA, για να μπορεί κάποιος παίκτης να διεκδικήσει τον τίτλο του MVP, υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος για τον Εμπίιντ, να τεθεί εκτός διεκδίκησης του βραβείου, αφού έχει αγωνιστεί σε 34 από τα 46 παιχνίδια των Σίξερς.

Ο Εμπίιντ θα πρέπει να έχει συμπληρωμένο το 70% των αγώνων που θα δώσουν οι Σίξερς στη διάρκεια της Regular Season, κάτι που σημαίνει ότι ο Καμερουνέζος σέντερ, δεν θα πρέπει να χάσει πάνω από τέσσερις αγώνες για το υπόλοιπο της σεζόν!