Πρεμιέρα και αποκαλυπτήρια για τη Γαλανόλευκη υπό τις οδηγίες του «Kill Bill», με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει τον κακό της «δαίμονα» Τσεχία στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εκτός με πρόβλημα τραυματισμού είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης, αλλά και οι Λευτέρης Μαντζούκας, Μιχάλης Λούντζης, Ναζ Μήτρου-Λονγκ και Βαγγέλης Ζούγρης, που είναι εκτός αποστολής.

Στην 12άδα βρίσκεται ο Κώστας Παπανικολάου και μένει να φανεί αν θα αγωνιστεί, καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη γάμπα.

Μαζί με τον αρχηγό της Εθνικής στην 12άδα είναι και οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Τόμας Ουόκαπ, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Βασίλης Τολιόπουλος.

Κατάμεστο θα είναι το ΣΕΦ, αφού έχουν απομείνει λιγότερα από 1.000 εισιτήρια και το sold out είναι θέμα ωρών.

«Είναι το πρώτο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα με την καινούρια της σύσταση. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ καλά εδώ και 2-3 μέρες, πιστεύω πως είμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο γι’ αυτό που ζητάμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η Τσεχία είναι πολύ καλή ομάδα, ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο, είναι πολλά χρόνια μαζί οι παίκτες της. Έχουν έναν πολύ καλό πλέι μέικερ, ένα καλό 5άρι, καλούς σουτέρ. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε», τόνισε ενόψει του ματς ο Σπανούλης.

Mε τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να προσθέτει: «Ο κόουτς θέλει αυτό που έκανε και ως παίκτης, θέλει να μας κάνει ένα γκρουπ νικητών. Κάθε προπόνηση είναι πολύ ανταγωνιστική. Σίγουρα δεν είχαμε πολύ χρόνο για προετοιμασία, αλλά κάναμε τρεις δυνατές προπονήσεις και περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει για να πάρουμε την πρώτη νίκη. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, ο κόουτς ξέρει το παιχνίδι όσο λίγοι και βοηθά πολύ την ομάδα. Θεωρώ πως θα παρουσιαστούμε αρκετά έτοιμοι για να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Από την άλλη πλευρά, με την Τσεχία δεν θα αγωνιστεί ο Γιαν Βέσελι και θα παραταχθεί με τους Χρούμπαν, Σατοράνσκι, Σικόρα, Μπάλβιν, Πετέρκα, Μπόχατσικ, Σενάλ, Κόβαρ, Γέλινεκ, Μπομ, Κριζ και Κίζλινικ.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ομίλου:

21:00 Ελλάδα – Τσεχία

21:30 Μεγάλη Βρετανία – Ολλανδία