Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης.

-Για την επόμενη μέρα στην Ανόρθωση: «Η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί, οι μετοχές είναι σε στάδιο μεταβίβασης από την οικογένεια Πουλλαΐδη στο σύλλογο. Θα προσπαθήσουμε να τα τρέξουμε όλα γρήγορα γιατί όλα σχετίζονται με το οικονομικό κομμάτι. Η εταιρεία θα είναι ενεργή μέχρι τον Μάιο μετά θα το δούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επενδυτής είναι σημαντικό να τον αντικαταστήσουμε εμείς που αγαπάμε την Ανόρθωση. Ποτέ δεν παρουσιαστήκαμε ως οι πρίγκιπες του Μονακό. Έμειναν σημαντικά ποσά σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη σεζόν, γι’ αυτό και επηρεάζεται ο φετινός προϋπολογισμός. Τρέχουμε να καλύψουμε παλιές εκκρεμότητες, προσπαθούμε να συγκεραστούμε τις δύο καταστάσεις, να προχωρήσουμε στο δάνειο και να μπορέσουμε ν’ αναπνεύσουμε. Τα 2 εκατομμύρια που είναι περίπου το έλλειμμα αν η Ανόρθωση δεν πάει σε ομίλους, θα το καλύψουμε. Είναι στα 5-6 εκατομμύρια οι υποχρεώσεις. Δεν είναι λεφτά που αφορούν μόνο πρώην παίκτες και προπονητές. Δεν σημαίνει ότι είναι άμεσα πληρωτέα, αλλά μας επηρεάζουν. Έχουμε την υποχρέωση να επαναφέρουμε την Ανόρθωση πρωταγωνίστρια σε όλους τους τομείς και διαστάσεις. Είμαστε το ιστορικότερο σωματείο της Κύπρου. Πρέπει όλοι να το αντιληφθούν, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε αυτό το φάρο, χρειάζονται λεφτά. Από λίγα ο καθένας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Ανόρθωση δεν ανήκει σε κανέναν, αν βρεθεί κάποιος που μπορεί να στηρίξει αυτή την προσπάθεια οικονομικά θα είναι ότι καλύτερο. Αλλά δεν μπορούμε να μένουμε χωρίς επιλογή».

-Γιατί είναι πιο εύκολο με ένα ενιαίο δ.σ: «Δυσκόλευε γιατί υπήρχαν δύο πόλοι αποφάσεων, τώρα είμαστε ένα κοινό, γι’ αυτό και είναι εύκολο για δάνειο τώρα. Άλλα τα προϊόντα του συλλόγου, άλλο Online store, δεν γίνεται αυτό. Θα γίνει καλύτερη διαχείριση των εσόδων. Γιατί να έχουμε διαφορετικά γραφεία συλλόγου-εταιρείας, τώρα θα περιοριστούν και τα έξοδα. Είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες στην Ανόρθωση. Ήδη ο κόσμος ανταποκρίνεται».

-Για τα πλέι οφ: «Από εμάς εξαρτώνται οι επιδόσεις μας στο α’ γκρουπ. Χάσαμε βασικούς παίκτες. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μας είναι θέμα εμπειρίας και ποιότητας παρά την ηλικία τους, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουν ακόμη να προσφέρουν στην ομάδα».

-Για τους Κύπριους που αγωνίζονται λιγότερο στην ομάδα: «Με ενοχλεί που η Εθνική έχει τις αποδόσεις που έχει. Σας ρωτώ, από την πέρα που βάλαμε το πρόστιμο για τους 2 ποδοσφαιριστές που πρέπει να αρχίσουν στην ενδεκάδα, είδαμε πρόοδο στην Εθνική; Νομίζω η Ανόρθωση από τις ομάδες που είναι στο πρώτο γκρουπ, χρησιμοποιεί τους περισσότερους Κύπριους. Σίγουρα θα ήθελα να έχουμε περισσότερους Κύπριους παίκτες».

-Αν προσεγγίστηκε για τον Πριέτο και αν υπάρχει εξέλιξη με Γκαγιέγο: «Επίσημα κανείς δεν μας ενόχλησε για τον Πριέτο, ανεπίσημα ναι έτσι είναι ο χώρος του ποδοσφαίρου. Με τον προπονητή είμαστε συνεχώς σε επαφή, η δουλειά του φαίνεται στο γήπεδο. Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι δεν είναι της ώρας, το σημαντικό για μας είναι το ματς της Κυριακής, μετά το κύπελλο, είναι καθοριστική εβδομάδα για μας».

-Αν υπάρχει κάποιος επενδυτής: «Όχι. Δεν υπάρχει κανείς επενδυτής. Κάναμε διάφορες προσπάθειες, ώστε να βρούμε τέτοιου είδους επενδυτές που να ταιριάζουν σε ομάδα όπως είναι η Ανόρθωση. Έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά θα το πω μ’ αυτό τον τρόπο: μας ερωτεύονται αλλά δεν μας παντρεύονται».

-Αν υπάρχουν οφειλές στους παίκτες: «Δεν είμαστε απόλυτα συνεπής στους παίκτες. Οι υποχρεώσεις από παλιά μας ανάγκασαν να χρησιμοποιήσουμε μεγάλα ποσά από τον φετινό προϋπολογισμό και υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές. Υπάρχει όμως κατανόηση και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Μου κάνει εντύπωση ότι για ομάδες που είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, οι αναφορές είναι κάτω από το χαλί ενώ για την Ανόρθωση είναι το αντίθετο».

-Για το θέμα του γηπέδου: «Περιμένω από το κράτος να έρθει να μας πει αν θα εγκρίνουν τα κονδύλια για να προχωρήσουμε. Ο νέος πρόεδρος του ΚΟΑ πήρε οδηγίες για να ασχοληθεί με το θέμα, είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας η αναβάθμιση του γηπέδου».