Οι δύο, είχαν πραγματοποιήσει και συναντήσεις, κατά τις οποίες ο 32χρονος, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ποδοσφαιριστής, του ανάφερε ότι σύντομα θα λάμβανε μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος του οποίου θα το επένδυε στην ομάδα. Παράλληλα, του ανέφερε πως αναμένει σχετική έγκριση επιχειρηματικού δανείου, ύψους 300 000 ευρώ, το οποίο επίσης θα επένδυε στην ομάδα.

Ο ποδοσφαιριστής, φαίνεται να πείστηκε από τον 32χρονο, στον οποίο παραχώρησε σταδιακά το ποσό των 36500 ευρώ, ενώ τον διαβεβαίωνε ότι ακόμη και να μην έπαιρνε το εν λόγω δάνειο, διέθετε μετοχές σε εταιρεία θείου του στην Αφρική και του αναλογούσε ένα μερίδιο 16,5 εκατομμυρίων ευρώ και ως εκ τούτου θα του επέστρεφε τα χρήματα που του δάνεισε.

Στις 16 Ιανουαρίου, ο πρώην ποδοσφαιριστής, όταν έστειλε ποδοσφαιριστή για να υπογράψει μεταγραφή στην Ένωση Νέων Παραλιμνίων, ενημερώθηκε από μέλη της ομάδας ότι η μεταγραφή δεν θα μπορούσε να προχωρήσει, εάν δεν ξεκαθάριζαν κάποιες επιταγές που έδωσε ο 32χρονος ύποπτος στην ομάδα.

Τότε ο παραπονούμενος επικοινώνησε με τον ύποπτο, στον οποίο ανάφερε ότι θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιο αρμόδιο πρόσωπο της τράπεζας, ώστε να γίνει τηλεφωνική τηλεδιάσκεψη μεταξύ του ιδίου, του προέδρου της ΕΝΠ, του υπόπτου και του υπαλλήλου της τράπεζας για να ενημερωθούν για την πορεία του δανείου που θα λάμβανε ο 32χρονος, προς επιβεβαίωση των όσων του ανέφερε.

Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, ο ύποπτος παρουσίασε ως υπάλληλο της τράπεζας μια γυναίκα, η οποία συστήθηκε με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο. Κατά την τηλεφωνική διάσκεψη, ο πρώην ποδοσφαιριστής διαπίστωσε ότι η γυναίκα αυτή δεν γνώριζε τις διαδικασίες και άρχισε να αντιλαμβάνεται πως επρόκειτο για απάτη και ως εκ τούτου προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, λήφθηκε κατάθεση από τον Διευθυντή της Τράπεζας, ο οποίος ανέφερε πως δεν υπάρχει υπάλληλος με το όνομα της γυναίκας που τους συστήθηκε, ενώ επιπρόσθετα υπέδειξε πως ο ύποπτος αποτάθηκε κοντά τους δύο φορές κατά το έτος 2023, για χορήγηση δανείων, τα οποία δεν ξεπερνούσαν το ποσό των 6000 ευρώ. Μάλιστα, τους ανέφερε πως δεν υπήρχε αίτηση από τον 32χρονο για δάνειο ύψους 300,000, όπως ισχυρίστηκε στον παραπονούμενο.

Πέραν του ποδοσφαιριστή, κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε και δικηγόρος, η οποία ανέφερε ότι περί τα τέλη Δεκεμβρίου, της τηλεφώνησε ο ύποπτος, ο οποίος ήθελε να κλείσουν ραντεβού, αφού όπως της είπε, αγόρασε μια ποδοσφαιρική ομάδα και ήθελε δικηγόρο για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Την επόμενη μέρα ο ύποπτος μετέβη στο γραφείο της δικηγόρου, όπου της παρουσίασε σχετικό συμβόλαιο, με το οποίο θα αγόραζε την ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Ο ύποπτος όταν ρωτήθηκε από την δικηγόρο για τα επαγγελματικά του, της ανέφερε ότι είναι ασφαλιστής και πως αναμένει να πάρει πολλά εκατομμύρια από τον θείο του στην Νότια Αφρική, ο οποίος δεν έχει παιδιά, εξού και θα αγόραζε την ομάδα.

Στη συνέχεια, όταν η δικηγόρος πείστηκε για τις επαφές του 32χρονου, τόσο με τον πρώην ποδοσφαιριστή όσο και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, μετέβη μαζί του σε τράπεζα για να πραγματοποιήσει δάνειο, προκειμένου να αγοράσει την ΕΝΠ. Ωστόσο, η τράπεζα αρνήθηκε την παραχώρηση δανείου, αφού δεν είχε κάτι να υποθηκεύσει.

Αφού ο ύποπτος δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα χρήματα για να φανεί φερέγγυος στην ομάδα, ζήτησε από την δικηγόρο το ποσό των 10000 εύρω, το οποίο θα της επέστρεφε διπλά, όταν θα λάμβανε το ποσό των 200000 ως χορηγία από συγκεκριμένη εταιρεία Swiss.

Η δικηγόρος, αφού πείστηκε, έδωσε τα χρήματα στον 32χρονο, ωστόσο στη συνέχεια αφού διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά, ζήτησε από τον ύποπτο να τις πει περισσότερες λεπτομέρειες για την κληρονομιά που θα έπαιρνε από τον θείο του στην Αφρική. Τότε, ο ύποπτος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, της είπε ότι έμαθε για τα χρήματα όταν πήγε στο σπίτι του κάποιος δικηγόρος, ο οποίος του έδωσε σχετικά έγγραφα που έλεγαν ότι εξασφάλισε μετοχές αξίας 16 εκατομμυρίων.

Στα πλαίσια των εξετάσεων, οι ανακριτές έλαβαν κατάθεση από τον δικηγόρο που ενέπλεξε με την κληρονομιά ο ύποπτος, ο οποίος ωστόσο ανέφερε πως ουδέποτε το δικηγορικό του γραφείο είχε τέτοια υπόθεση και πως δεν γνωρίζει τον 32χρονο.

Ανακρινόμενος ο 32χρονος από την Αστυνομία, παραδέχθηκε ότι έλαβε χρηματικό ποσό και από τους δύο παραπονούμενους, το οποίο διέθεσε για προσωπικές οφειλές που είχε σε τρίτους και αγορά αυτοκινήτου, με τους ισχυρισμούς του να διερευνώνται, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίων.

ΠΗΓΗ: REPORTER