Με τον κλασσικό τρόπο του Σον Ντάις, σκοράροντας από εκτέλεση κόρνερ, η Έβερτον κατάφερε να σώσει τον βαθμό με το τελικό 1-1 στο… ντέρμπι παραμονής με την Κρίσταλ Πάλας και συνεχίζει την τεράστια μάχη για την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ. Στη 17η θέση με υπεροχή έναντι της Λούτον στην ισοβαθμία τα «ζαχαρωτά», στο +5 από την τελευταία τριάδα οι «αετοί».

Προφανώς η Έβερτον είχε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη να πάρει αποτέλεσμα από αυτή την αναμέτρηση, αλλά στον αγωνιστικό χώρο έδειξε ότι ήταν πολύ δύσκολο να κάνει όσα θα έπρεπε για να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της. Με τεράστια αδυναμία στη δημιουργία, με ελάχιστες επαφές με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και δίχως να προκαλέσει ανησυχία στον Τζόνστον στα καρέ των Άγγλων, η ομάδα του Ντάις είχε πρόβλημα.

Από την άλλη, η Πάλας αγωνιζόταν υπό το βλέμμα του Όλιβερ Γκλάσνερ που συμφώνησε ν’ αναλάβει στη θέση του Ρόι Χότζον, ο οποίος, μερικές ώρες πριν από την αναμέτρηση στο Μέρσεϊσαϊντ ανακοίνωσε την απόφασή του ν’ αποχωρήσει, έχοντας αντιμετωπίσει πια και θέματα υγείας. Οι «αετοί» είχαν δυο τελικές στην εστία στο πρώτο μέρος, αλλά και πάλι δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς να υπάρξουν σοβαρές πιθανότητες σκοραρίσματος με αυτές τις φάσεις που σχεδόν… δεν ξεσήκωσαν καν τον κόσμο.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η Έβερτον άρχισε να εντείνει την πίεσή της προς τα καρέ του Τζόνστον και να δίνει αφορμή στον κόσμο στο «Γκούντισον Παρκ» να μεταφέρει ενέργεια προς τους παίκτες στο χορτάρι. Ο πορτιέρε της Πάλας έδιωξε με υπερένταση την ευκαιρία του Ντουκουρέ που απλά θα μπορούσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά απέτυχε.

Κι ενώ τα «ζαχαρωτά» έπαιρναν τα πάνω τους, η Πάλας τούς έκανε ζημιά. Στο 67ο λεπτό ο Αγιού από δεξιά εκτός περιοχής έπιασε τρομερό σουτ και νίκησε τον Πίκφορντ για το 1-0! H Έβερτον έπρεπε να βιαστεί πια, έβλεπε την αντίπαλό της να οχυρώνεται στην άμυνα και φυσικά το κλαμπ του Λονδίνου γνώριζε πως πλέον έπρεπε να βρει τρόπο να παίξει και με το χρόνο. Στο 83′ ξανά ο Τζόνστον έκανε σπουδαία επέμβαση σε δεξί σουτ του Γκάρνερ, αλλά από την εκτέλεση του κόρνερ στη συνέχεια, δεν θα τα κατάφερνε το ίδιο καλά.

Με κλασσικό… Ντάις τρόπο, η Έβερτον με την κεφαλιά του Ονάνα ισοφάρισε στο τελικό 1-1 και εξασφάλισε τουλάχιστον τον βαθμό με τον οποίο βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αφού καταλαμβάνει τη 17η θέση με υπεροχή έναντι της Λούτον στη μεταξύ τους ισοβαθμία (20β.).