Σκληρό μάθημα για την Τζιρόνα στον «λάκκο των λεόντων». Η Μπιλμπάο κέρδισε τους Καταλανούς με 3-2 και τους άφησε 6 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Ρεάλ, ταυτόχρονα, η ομάδα του Βαλβέρδε βρέθηκε στο -2 από την Ατλέτικο και την τετράδα.

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Μπερενγκέρ έκανε όμορφη ενέργεια λίγο έξω από την περιοχή και με συρτό σουτ έγραψε το 1-0. Στο 8’ ο Ινιάκι αστόχησε από κοντά και στο επόμενο λεπτό ο Σιμόν είπε όχι σε σουτ του Τσιχανκόβ. Στο 15’ ο Ερέρα έσωσε μετά από κόντρα της Μπιλμπάο και στο 19’ το σουτ του Τσιχανκόβ πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 24ο λεπτό η Μπιλμπάο είχε και δοκάρι με τον Ινιάκι ενώ στο 34’ το σουτ του Ερέρα πέρασε μόλις έξω.

Στο 48ο λεπτό ο Μαρτίν έκανε άψογο κοντρόλ και γύρισμα από αριστερά και ο Τσιχανκόβ από κοντά πλάσαρε για το 1-1 αλλά στο 57’ μετά από λάθος της Τζιρόνα ο Γουρουθέτα έκανε το γύρισμα στον Μπερενγκέρ που πλάσαρε από το πέναλτι για το 2-1. Και μάλιστα στο 60’ ο Γεράι έκανε το γέμισμα από την άμυνα, τα στόπερ της Τζιρόνα έχασαν την μπάλα και ο Ινιάκι κατέβασε και πλάσαρε για το 3-1.

Στο 64’ η άμυνα της Τζιρόνα έκανε νέο λάθος αλλά ο Γκατσανίγκα έβγαλε δύσκολα το πλασέ του Μπερενγκέρ εξ επαφής ενώ στο 67’ πρόλαβε σωτήρια και τον Ινιάκι. Στο 74ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλέις Γκαρσία από δεξιά, ο Έρικ Γκαρσία μείωσε σε 3-2 με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι.

Στο 90+5’ ο Σιμόν είπε όχι σε σουτ του Σάβιο και στην επαναφορά ο Βιβιάν πρόλαβε σωτήρια τον Σολίς ενώ στο 90+9′ η κεφαλιά του Χουάνπε πέρασε ελάχιστα έξω.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Γιούρι (85’ Παρέδες), Γεράι, Βιβιάν, Λέκουε (30’ Ντε Μάρκος), Πράδος (85’ Βέσγα), Ντε Γαλαρέτα, Ι.Ουίλιαμς, Μπερενγκέρ, Ουνάι Γκόμεθ (72’ Σάνσετ), Γουρουθέτα (72’ Ν.Ουίλιαμς)

ΤΖΙΡΟΝΑ: Γκατσανίγκα, Αρνάου Μαρτίνεθ (72’ Πόρτου), Χουάνπε, Έρικ Γκαρσία, Μικέλ Γκουτιέρεθ, Αλέις Γκαρσία, Ερέρα (88’ Στουάνι), Τσιχανκόβ (88’ Σολίς), Μαρτίν (72’ Βαλέρι), Σάβιο, Ντόβμπικ