Ο Παναθηναϊκός έκανε την περασμένη Τετάρτη (14/2) το πρώτο βήμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με το διπλό του στην Τούμπα (1-0) κι ως τη ρεβάνς της Τετάρτης (21/2, 19:00), επικεντρώνεται σε απόλυτο βαθμό στον αυριανό (17/2 20:30, Cosmote Sport 1) αγώνα με τη Λαμία στη Λεωφόρο για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League, θέλοντας να συνεχίσει το σερί νικών του και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή και του κυριακάτικου (18/2) ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, από το βράδυ του Σαββάτου (18/2) με το που ολοκληρωθεί κι ο αγώνας με την ομάδα της Φθιώτιδας, θα κληθεί να διαχειριστεί μία σημαντική απώλεια ενόψει της προετοιμασίας του για τον δεύτερο αγώνα με τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμος ο Ρουμπέν Πέρεθ.

Μέσα στα όσα ακολούθησαν μετά το πρώτο ματς της Τούμπας, πέρασε στα… ψιλά, το γεγονός πως στον πρώτο ημιτελικό ο Ισπανός αμυντικός μέσος αντίκρισε την 3η κάρτα του στο Κύπελλο Ελλάδας και θα πρέπει να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής.

Με βάσει το άρθρο 7, παρ. 4α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ στο Κύπελλο οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν το πότε θα εκτίσει την ποινή του ένας ποδοσφαιριστής, όπως ισχύει στα πρωταθλήματα της Super League 1 και της Super League 2 κι ως εκ τούτου, απ’ την στιγμή που ο Ρουμπέν αντίκρισε στο 48ο λεπτό του αγώνα της Τούμπας την 3η κάρτα του στη διοργάνωση (στη ρεβάνς με Ολυμπιακό και στον πρώτο προημιτελικό με τον Ατρόμητο οι άλλες δύο) θα χρειαστεί να απουσιάσει απ’ το δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ανησυχία για την ποινή του Μπακασέτα

Απ’ την άλλη πλευρά στο “τριφύλλι” υπάρχει μία σχετική ανησυχία και για το θέμα της αποβολής του Τάσου Μπακασέτα στο ματς της Τούμπας. Ανησυχία που επικεντρώνεται κυρίως στο γεγονός πως ο Ολλανδός ρέφερι, Άκαρντ Λινχάουτ έχει καταγράψει στο φύλλο αγώνος τη λέξη “απώθηση” τόσο για τον άσο του Παναθηναϊκού, όσο και για τον Τάισον για τη φάση της αποβολής τους στο 77ο λεπτό.

Και είναι ένα θέμα η “μετάφραση” απ’ την Πειθαρχική Επιτροπή της συγκεκριμένης αναφοράς του Ολλανδού ρέφερι κι αν η λέξη “απώθηση” που αναγράφηκε στο φύλλο αγώνος θα εξεταστεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 10 του Πειθαρχικού Κώδικα (Ποινές ποδοσφαιριστών) που αφορά “ανάρμοστη διαγωγή” ή θα εξεταστεί με τις παραγράφους 2 & 3 του ίδιου άρθρου που αναφέρουν “απόπειρα βιαιοπραγίας” ή “βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα”.

Στο δεύτερο σενάριο οι ποινές είναι 2 ή 3 αγωνιστικές και σ’ αυτό το ενδεχόμενο ο Μπακασέτας (αλλά και ο Τάισον) θα χάσουν εκτός απ’ τα ματς του Σαββατοκύριακου (17-18/2) και τον δεύτερο ημιτελικό της Λεωφόρου.