Ο πρώην αστέρας του NBA παραδέχθηκε πως τα παιδιά του αδυνατούν να καταλάβουν γιατί κρατά τόσα χρήματα στην άκρη χωρίς να τα μοιραστεί ή έστω να τα ξοδέψει. Μια απορία που λίγο ή πολύ όλοι εύλογα θα κάναμε.

Όμως ο Σακίλ έχει διορατικότητα και νοιάζεται τόσο πολύ για τους δικούς του και αυτός είναι ο λόγος. Όπως δήλωσε πρώτα πρέπει να πάρουν τα πτυχία τους και να μορφωθούν και ύστερα είναι διατεθειμένος, ανεξάρτητα από το τι δουλειά θα επιλέξουν, να τα υποστηρίξει οικονομικά ως επενδυτής και όχι με την μορφή δωρεάς.

Επίσης τους έχει μεταφέρει πως δεν είναι πλούσιοι αλλά πως μόνο αυτός είναι και επομένως χρειάζεται να δουλέψουν και να πετύχουν με την αξία τους διότι μόνο έτσι θα είναι αντάξιοι διαχειριστούν την περιουσία του.

Επιπλέον, ανέφερε “Δεν θέλω να με αποκαλούν celebrity. Ήρθα από το τίποτα και έγινα πλούσιος αλλά αυτό δεν σημαίνει πως διαφέρω ή υπερέχω σε σχέση με’ σένα.”

Είναι πολύ ευχάριστο όταν άνθρωποι και δη αθλητές πράττουν αντιστοίχως και δίνουν το παράδειγμα, κερδίζοντας την εκτίμηση και εκτός γηπέδου.