Επί δώδεκα χρόνια, έχει «σηκώσει» τα πάντα και το «αριστούργημά» του απέναντι στη Σεβίλλη, απλώς έριξε ξανά λάδι στη φωτιά της συζήτησης, περί νέου συμβολαίου. Αν ο Λούκα Μόντριτς έχει ονειρευτεί το «αντίο» του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, όμως, θα χρειαστεί να γυρίσει τον «κόσμο» της Ρεάλ Μαδρίτης… ανάποδα!

Είναι αστείο να συζητάμε αν ο Λούκα Μόντριτς αξίζει νέο συμβόλαιο. Σκεφτείτε oποιαδήποτε ομάδα του πλανήτη θέλετε. Θα είχε ρόλο; Ναι, 100% κι ας βαδίζει προς τα 39 του χρόνια.

Εκείνο το κλισέ, πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, στην περίπτωσή του, μόνο κλισέ δεν είναι. Και σε αντίθεση με όλους τους άλλους, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει -και θα έχει αν τον κρατήσει στο ρόστερ της- το εξής προνόμιο: να τον διαχειρίζεται όπως εκείνη επιθυμεί!

Αν κοιτάξει κανείς τα φετινά του ματς, θα δει πως έχει αγωνιστεί σε 29 παιχνίδια ήδη. Βάσει λεπτών, όμως, είναι κάπου στα 16. Γνωρίζει και ο ίδιος, πως η σκυτάλη περνάει στην επόμενη γενιά και έχει αποδεχτεί τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής ή την ειδική μεταχείριση, αν προτιμάτε, για να αντέξει σε υψηλό ρυθμό.

Ο Κάρλο Αντσελότι, πάντως, φαίνεται πως θέλει να τον κρατήσει και μετά το καλοκαίρι του 2024, όταν και ολοκληρώνεται το υπάρχον συμβόλαιό του. Είτε στο ρόστερ, είτε στο τιμ του, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα θα ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του, φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ποιος το κατάφερε, όμως, για να το κάνει ο Μόντριτς;

Μία γρήγορη ματιά στο Top-15 των ποδοσφαιριστών, με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, δίνει την απάντηση, στο «τι δεν κατάφεραν».

Κανένας από όσους βρίσκονται εκεί, δεν ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, μέσα στον 21ο αιώνα! Ούτε οι Ισπανοί, ΡαούλΚασίγιας και Ιέρο, ούτε ο Βραζιλιάνος θρύλος της, Ρομπέρτο Κάρλος, ούτε οι πιο πρόσφατοι, ΜαρσέλοΣέρχιο Ράμος και Μπενζεμά, αναμένεται να το κάνουν.

Και εξετάζουμε τον 21ο αιώνα, γιατί από το 2000 κι έπειτα, «αφεντικό» στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Μοναδική εξαίρεση, ο Μανόλο Σαντσίς, που στο φινάλε της πρώτης σεζόν στη θητεία του Πέρεθ, αποσύρθηκε.

Αρκετοί από αυτούς, επέστρεψαν από άλλο πόστο ή συνεργάζονται με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ραούλ, για παράδειγμα, είναι προπονητής της δεύτερης ομάδας. Ο Κασίγιας αντιπρόεδρος του συλλόγου και ο Ρομπέρτο Κάρλος στέλεχος στον τομέα του management. Ο καθένας, όμως, για διαφορετικούς λόγους, δεν αποσύρθηκε φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης!

Αν προκύπτει κάποιο συμπέρασμα; Πως για τον Φλορεντίνο Πέρεθ, είναι άλλο το συναίσθημα, κι άλλο το ποδόσφαιρο. Όσο βαρύ κι αν είναι το όνομα, δεν «χαρίζεται». Και στην υπόθεση Μόντριτς, ο Κροάτης γνωρίζει πως ο χρόνος στην κλεψύδρα, ίσως τελειώνει.

Τι κι αν επί δώδεκα χρόνια, έχει «σηκώσει» πέντε Champions League, τρία πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Κύπελλα και σε προσωπικό επίπεδο, μία Χρυσή Μπάλα (2018);

Αν έχει ονειρευτεί το «αντίο» του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, θα χρειαστεί να γυρίσει τον κόσμο της Ρεάλ Μαδρίτης… ανάποδα!