Ο Εργκίν Αταμάν σε συνέντευξη του στο “S Sport” αποθέωσε τον νυν προπονητή της Αναντόλου Εφές Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς για την δουλειά του και την αφοσίωση του στην τουρκική ομάδα.

Παράλληλα ο τεχνικός του τριφυλλιού αξιολόγησε την  μέχρι τώρα πορεία της Εφές στην Euroleague, ενώ αποκάλυψε πως ήθελε να πάρει τον Μιγιάτοβιτς βοηθό του στους πράσινους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την Εφές: Έφυγα από την Εφές με απίστευτες αναμνήσεις. Περάσαμε υπέροχα 5 χρόνια με την οικογένειά μου, με τους οπαδούς της Αναντολού Εφές, με τη διοίκηση, με όλους τους συναδέλφους μου. Η περσινή μας χρονιά δεν ήταν καλή για διάφορους λόγους· αυτό είναι μέρος του αθλητισμού. Στον αθλητισμό δεν κερδίζεις πάντα το πρωτάθλημα της EuroLeague. Αλλά έφυγα με καλή διάθεση. Θέλω να πω ότι αυτό είναι επαγγελματισμός, όλοι έχουν μια αποστολή, και όταν έρθει η ώρα, πρέπει να φύγεις».

Για τον Μιγιάτοβιτς και το ξεκίνημα της φετινής σεζόν για την Εφές: «Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για την αρχή της σεζόν. Θέλω να μιλήσω τώρα γιατί επικεφαλής της ομάδας είναι ο δεύτερος βοηθός προπονητή μου, ο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, ο οποίος μου αρέσει πολύ και αρέσει πολύ και στην κοινότητα της Αναντολού Εφές .Ο Τόμισλαβ είναι λίγο ντροπαλός. Ήθελα να τον φέρω εδώ (στον Παναθηναϊκό), αλλά η σκέψη του ήταν πάντα “Αυτό είναι το σπίτι μου”. Ο Τόμισλαβ είναι πλέον ένα θεμελιώδες κομμάτι της Εφές. Μπορείτε να πάτε στον Τόμισλαβ και να του ζητήσετε να προπονήσει την ομάδα των νεανίδων της Εφές ή να κάνει όλα τα βίντεο ανάλυσης. Είμαι σε συνεχή επαφή μαζί του. Είναι ένας φίλος με χρυσή καρδιά που όλοι αγαπούν. Του εύχομαι επιτυχία για άλλη μια φορά από εδώ και ελπίζω ότι ίσως το ευρωπαϊκό μπάσκετ αποκτήσει έναν σπουδαίο προπονητή»