Σωρεία ανακοινώσεων έχει προκαλέσει η παραδοχή του Υπουργείου Εσωτερικών ότι με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάποιοι Δήμοι θα καταστούν μη βιώσιμοι.

Με αφορμή τις αντιδράσεις, σε ανάρτησή του στο Χ, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι το κόμμα του υπερψήφισε τη μεταρρύθμιση της στη βάση των παραστάσεων που έδωσε η τότε κυβέρνηση του ΔΗΣΥ και ιδιαίτερα λόγω της διαβεβαίωσης ότι με αυτήν «θα επιτευχθούν σημαντικές εξοικονομήσεις».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδόπουλος υποδεικνύει ότι «προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα εάν έχει παραπλανηθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων»

Η απάντηση του πρώην ΥΠΕΣ, Κωνσταντίνου Πετρίδη

Απαντώντας στην ανάρτηση του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, έγραψε ότι το ΔΗΚΟ είχε τις μελέτες που έδειχναν πως θα προέκυπταν εξοικονομήσεις (και σε τι ποσά ανάλογα με το σενάριο).

Η Κυβέρνηση, προσέθεσε, μετά από εκτενή διαβούλευση και με κόμματα κατάθεσε νομοσχέδιο και δύο εναλλακτικές προτάσεις για δημιουργία δήμων ως ελάχιστο παρονομαστή συνεννόησης, χωρίς όμως να διακινδυνεύει τη φιλοσοφία και βιωσιμότητα της μεταρρύθμισης. «Πάντα με βάση τα οικονομικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά», υπέδειξε.

Όπως έγραψε, «προφανώς αυτά δεν ήταν ικανοποιητικά με αποτέλεσμα, παρά την κατάθεση των ν/σ να ακολουθήσει νέο «πάρε δώσε» και να επιτευχθεί «συναίνεση», παραθέτοντας τα αποτελέσματα από αυτή τη «συναίνεση».

Άρα, καταλήγει ο κ. Πετρίδης, «αυτή ήταν η πολυπόθητη «συναίνεση» και έστω και με δυσκολίες αυτό το μοντέλο θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Αλλά επειδή κάποιοι δουλέψαμε εντατικά, ήλθαμε σε ρήξη ακόμα  και με πολιτικά ημέτερους για τα «βασίλεια», ας μην υποτιμούν τουλάχιστο κάποιοι τη νοημοσύνη μας. Από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού καταλήξαμε».

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com