Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «δεν εξεπλάγη» αλλά δήλωσε «εξοργισμένος» για τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος, όπως είπε, θα μπορούσε να ζήσει με ασφάλεια στην εξορία αλλά επέλεξε να επιστρέψει στη Ρωσία. «Αντιστάθηκε με θάρρος απέναντι στη διαφθορά, τη βία και όλα τα άσχημα πράγματα που κάνει η κυβέρνηση του Πούτιν», είπε ο Μπάιντεν στο διάγγελμά του. «Ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατο του Ναβάλνι», τόνισε.
Ο Λευκός Οίκος «δεν γνωρίζει επακριβώς» τι ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή στον Ναβάλνι και αναζητά περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη. «Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη στον Ναβάλνι αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατός του ήταν συνέπεια (των πράξεων) του Πούτιν και των φονιάδων του», είπε ο Μπάιντεν.

Καμία ελπίδα
Δεν υπάρχει «σχεδόν καμία ελπίδα» ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι είναι ζωντανός, δήλωσε την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος τύπου του Ναβάλνι Κίρα Γιαρμίς, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Youtube.
Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές είπαν νωρίτερα ότι ο σφοδρότερος επικριτής του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν έπεσε αναίσθητος και πέθανε έπειτα από μια βόλτα στη σωφρονιστική αποικία, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών.
Η σύζυγος του Ναβάλνι, Γιούλια, είπε ενώπιον της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιη ότι ο σύζυγός της είναι νεκρός, διότι «ο Πούτιν και η κυβέρνησή του… ψεύδονται ακατάπαυστα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ