To Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ (15-18/2) ξεκινάει σήμερα. Είναι η διοργάνωση των εκπλήξεων. Στο παρκέ θα ριχθούν 8 μονομάχοι. Ο Πανιώνιος είναι – παρά το μεγάλο του όνομα – η.. Σταχτοπούτα της διοργάνωσης, αφού εκπροσωπεί την Elite League. Είναι όμως πολλά περισσότερα, εντός και εκτός παρκέ.

Το ρόστερ των “κυανέρυθρων” είναι γεμάτο ταλέντο, ποιότητα, εμπειρία. Παράλληλα όμως, ο Πανιώνιος ξεχωρίζει για έναν λόγο ακόμα: Με εξαίρεση τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR, καμία άλλη ομάδα του φετινού Final Eight δεν έχει περισσότερους παίκτες που έχουν γευτεί την χαρά της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας από ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης!

Συγκεκριμένα, ο Πανιώνιος έχει στο ρόστερ του τέσσερις παίκτες οι οποίοι στο παρελθόν έχουν κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο. Ο λόγος για τους Δημήτρη Βεργίνη, Ίαν Βουγιούκα, Νίκο Γκίκα και Δημήτρη Κακλαμανάκη. Αν κάποιος αφαιρέσει από την εξίσωση τους “αιωνίους”, ο Πανιώνιος έχει έτσι την περισσότερη εμπειρία στον συγκεκριμένο θεσμό.

Αναλυτικά οι παίκτες κάθε ομάδας που έχουν κατακτήσει έστω μία φορά το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ στην καριέρα τους:
Ολυμπιακός (7): Τόμας Γουόκαπ, Αϊζέια Κάναν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, Κώστας Παπανικολάου, Άλεκ Πίτερς, Μουσταφά Φαλ
Παναθηναϊκός AKTOR (5): Δημήτρης Μωραΐτης, Κώστας Σλούκας, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μαντζούκας
Πανιώνιος (4): Δημήτρης Βεργίνης, Ίαν Βουγιούκας, Νίκος Γκίκας, Δημήτρης Κακλαμανάκης
Άρης (3): Λευτέρης Μποχωρίδης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης
Προμηθέας (3): Αντώνης Κόνιαρης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Τζορτζ Πάπας
Περιστέρι bwin (2): Βασίλης Ξανθόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης
ΑΕΚ Betsson (1): Μάνος Χατζηδάκης
ΠΑΟΚ: –