Ο Άρης υποδέχεται στις 20:00 την Τρεντίνο στο Αλεξάνδρειο για τη 18η και τελευταία αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του EuroCup και διεκδικεί την 5η θέση με μια νίκη επί της ιταλικής ομάδας, που ακόμα δεν έχει σίγουρη τη θέση της στην επόμενη φάση.
Οι «κίτρινοι» ήθελαν χθες (6/2) νίκη της Τουρκ Τέλεκομ στην Πολωνία επί της Σλασκ, καθώς υπερτερούν σε κάθε ισοβαθμία στην οποία υπάρχουν και οι Τούρκοι. Η Τουρκ, λοιπόν, επικράτησε εύκολα με σκορ 86-70 και ο Άρης ήδη γιορτάζει την πρόκρισή του στα Play In της διοργάνωσης. Στο αποψινό παιχνίδι με την Τρεντίνο στο Nick Galis Hall θα κριθεί η θέση, που θα καταλάβει η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Σε περίπτωση νίκης θα τερματίσει, όπως προαναφέραμε, στην 5η θέση και θα παίξει με μειονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση, δηλαδή θα αντιμετωπίσει σε μονό παιχνίδι μία εκ των Μπανταλόνα, Μπεσίκτας και Προμετέι. Αν χάσει, ο Άρης θα τερματίσει 6ος και θα βρει στον δρόμο του και πάλι σε μονό εκτός έδρας αγώνα Χαποέλ Τελ Αβίβ ή Λόντον Λάιονς.
Στο γήπεδο αναμένεται απόψε να μην πέφτει καρφίτσα, αφού ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, και ενώ ακολουθεί το Σάββατο το ντέρμπι με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ, επίσης στο Αλεξάνδρειο.
Απών από την αναμέτρηση θα είναι ο Ρομπέρτο Γκάλινατ, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά το κάταγμα που υπέστη στο δεξί χέρι, όπως και ο Γιώργος Φίλλιος, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο πέλμα.
«Αύριο καλούμαστε να δώσουμε στο γήπεδό μας το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του EuroCup», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Καστρίτης, επισημαίνοντας: «Όλα είναι ακόμα ανοιχτά σχετικά με την πρόκριση και την κατάταξη των ομάδων στον όμιλο. Εμείς θα πρέπει να ανταγωνιστούμε με μία ομάδα, η οποία παλεύει για τους στόχους της. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και γεμάτοι ενέργεια σε κάθε κατοχή, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τέλος».

«Φτάνουμε στο τέλος μίας πολύ συναρπαστικής κανονικής διάρκειας στο EuroCup», τόνισε, από την πλευρά του, ο Ανδρέας Καλόγηρος, προσθέτοντας: «O αυριανός αγώνας με αντίπαλο την Τρεντίνο ο θα είναι σαν ένας “τελικός” για εμάς. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νικήσουμε. Μπορεί, μέχρι στιγμής να είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά αύριο πρέπει να έχουμε ενέργεια στην άμυνά μας, προκειμένου να επικρατήσουμε μιας πολύ καλής ομάδας.
Θα είναι μία μεγάλη μάχη, την οποία θα την δώσουμε με τον κόσμο στο πλευρό μας, καθώς περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο αύριο».