Αυλαία στο Πανεπιστήμιακο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης είχαμε το βράδυ της Δευτέρας (26/02), με το Ευρωπαϊκό να κυριαρχεί και να κερδίζει το Frederickμε 39-9. Το Ευρωπαϊκό κατέκτησε και πέρσι το πρωτάθλημα και φαίνεται πως και φέτος θα παλέψει για τον τίτλο απέναντι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ρεπό αυτή την αγωνιστική είχε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Ο αγώνας δεν μπορεί να κριθεί ιδιαίτερα, καθότι οι δύο ομάδες είχαν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, με το παιχνίδι να ξεφεύγει από νωρίς. Είναι ενδεικτικό πως στο ημίχρονο, η διαφορά ήταν στα 17 τέρματα (25-8). Το σημαντικό είναι πως οι φοιτητές-αθλητές των δύο ομάδων απόλαυσαν τον αγώνα, έδωσαν τα πάντα και στο τέλος οι ηττημένοι χειροκρότησαν τους νικητές. Αξίζει να αναφερθεί πως η σημασία για το Frederick είναι κυρίως η συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα, αφού η ομάδα χειροσφαίρισης δραστηριοποιήθηκε ξανά οκτώ χρόνια μετά από την τελευταία της παρουσία!
Στην επόμενη αγωνιστική, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μπαίνει στη μάχη και κοντράρεται με το Ευρωπαϊκό (04/03, Κοινοτικό Αγίου Δομετίου, 18:00), σε ένα παιχνίδι που είναι κρίσιμο και θα δώσει πλεονέκτημα για τον τίτλο. Ρεπό θα έχει το Frederick.