Η 16η θέση στην οποία βρίσκεται πλέον η Κρίσταλ Πάλας, με 10 ήττες στα 16 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, έφεραν το κύκνειο άσμα του Ρόι Χόντσον στον πάγκο των Λονδρέζων.

Τα τελευταία 24ωρα η διοίκηση των αετών ήταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τον Όλιβερ Γκλάσνερ για να πάρει τα ηνία και ο πολύπειρος Χόντσον θέλησε να την βγάλει από την αμήχανη θέση, να προχωρήσει σε απόλυση, ανακοινώνοντας το απόγευμα της Δευτέρας (19/02) την παραίτησή του από το σύλλογο.

“Απόλαυσα πλήρως τις έξι συνολικά σεζόν που βρέθηκα εδώ καθώς είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με παίκτες παγκόσμιας κλάσης και συνεργάτες, κάνοντας κάθε ημέρα αυτό που αγαπώ.

Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, καταλαβαίνω πως ο σύλλογος θέλει τώρα να κάνει τα πλάνα του και για αυτό πήρα την απόφαση να αποχωρήσω ώστε να προωθήσει τα σχέδιά του για νέο προπονητή, όπως προβλεπόταν για το καλοκαίρι.

Είμαι σίγουρος πως η σεζόν θα τελειώσει καλά και εύχομαι στην ομάδα κάθε επιτυχία στις εβδομάδες, στους μήνες και στις σεζόν που έρχονται”, ανέφερε ο Χόντσον στην γραπτή δήλωση της αποχώρησής του, με την Πάλας να γνωστοποιεί λίγη ώρα αργότερα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Όλιβερ Γκλάσνερ, που θα έχει ως χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον το 2026.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην Πάλας, ανυπομονώ να συνεργαστώ με μία ταλαντούχα ομάδα και να βιώσω την εμπειρία του Σέλχαρστ Παρκ για το οποίο έχω ακούσει τόσα πολλά”, τόνισε ο 49χρονος Αυστριακός προπονητής, που το 2022 κατέκτησε το Europa League με την Άιντραχτ (νίκησε την Ρέιντζερς στα πέναλτι) στην πρώτη του από τις δύο σεζόν που έμεινε στην ομάδα της Φρανκφούρτης.

Σημειώνεται πως το ντεμπούτο του στον πάγκο της Πάλας θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στο εντός έδρας ματς με την Μπέρνλι, με τους βοηθούς του Χόντσον, το δίδυμο Λιούινγκτον-Μακάρθι να ασκεί καθήκοντα υπηρεσιακών το βράδυ της Δευτέρας (19/02) στο ματς απέναντι στην Έβερτον στο “Γκούντισον Παρκ”