Ο Ντε Μπρόινε αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο έντονου μεταγραφικού ενδιαφέροντος από τη Σαουδική Αραβία, εν μέσω της ραγδαίας και φιλόδοξης ανάπτυξης της Saudi Pro League. Με το συμβόλαιό του να λήγει το 2025 και τις συζητήσεις να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα για την ανανέωσή του, αναφέρεται ότι εντείνονται οι προσπάθειες για να έρθει ο διεθνής μέσος στη Μέση Ανατολή στο τέλος της φετινής σεζόν.

Παραδόξως, η διοίκηση και ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν φαίνονται αρνητικοί στο σενάριο πώλησης παρά την απαράμιλλη ποιότητα του ποδοσφαιριστή. Υποστηρίζεται ότι η Σίτι θα εξέταζε μία πρόταση της τάξης των 100 εκατομμυρίων και άνω καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που πλησιάζει τα 33 έτη και ολοκληρώνεται σχετικά σύντομα το συμβόλαιό του στο Μάντσεστερ.

Η συγκεκριμένη πρακτική της Σίτι δεν ξαφνιάζει διότι έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν. Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του 33χρονου Ιλκάι Γκουντογκάν που έφυγε για τη Μπαρτσελόνα με ελεύθερη μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα στο παρελθόν είχε αναφέρει πως για να μπορείς να κερδίζεις συνέχεια τρόπαια με συνέπεια και με έντονο το συναίσθημα του ενθουσιασμού, η ομάδα χρειάζεται διαρκή ανανέωση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποχωριστείς τους παίκτες που σε κέρδισαν για εσένα.

Όσον αφορά τις προθέσεις του Ντε Μπρόινε, ο Βέλγος δεν φέρεται να είναι θετικός για μία μετακίνηση στην Άπω ανατολή, αλλά αντίθετα θα προτιμούσε να τελειώσει την καριέρα του στο MLS. Οι προτάσεις η επιθυμία του παίκτη θα είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν το μέλλον του.