Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σημειώνοντας ότι εργάζονται αυτό το Σαββατοκυρίακο ώστε τα μέτρα να ανακοινωθούν εγκαίρως.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο των εγκαινίων πάρκου στο Δήμο Λακατάμιας, ο Υπουργός είπε ότι ο κόσμος πρέπει να έχει τη βεβαιότητα για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να είναι δίπλα και μαζί με τις ευάλωτες ομάδες και τα μεσαία στρώματα του λαού.
Πρόσθεσε ότι ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί μια σειρά από μέτρα, κάποια από τα οποία θα είναι γνωστά και πιθανόν να υπάρχουν ήδη και κάποια καινούρια.
«Τα επεξεργαζόμαστε και το Σαββατοκύριακο θα δουλέψουμε για τα μέτρα, για να είμαστε έτοιμοι έγκαιρα, να μην αφήσουμε τον κόσμο χωρίς την αναγκαία αρωγή», είπε.
Ερωτηθείς για το κατά πόσο θα συνεχιστεί η μείωση στον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, ανέφερε ότι τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση την προηγούμενη περίοδο δούλεψαν, μαζί με άλλα μέτρα της οικονομικής πολιτικής, προς την τιθάσευση του πληθωρισμού.
«Ταυτόχρονα, βοήθησαν τα μεσαία στρώματα και τις ευάλωτες ομάδες να αντιμετωπίσουν στις στρεβλώσεις που προέρχονται από την ακρίβεια και τις πληθωριστικές πιέσεις. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», είπε.
Παράλληλα τόνισε ότι το πρόβλημα είναι η ακρίβεια της ηλεκτρικής ενέργειας.
«Αυτή είναι η προτεραιότητα, αυτό θα αντιμετωπίσουμε πρώτα και για τα υπόλοιπα παρακολουθούμε και επεξεργαζόμαστε προτάσεις», είπε.
Σε ερώτηση κατά πόσο τα μέτρα θα είναι στοχευμένα, ανέφερε ότι η προσπάθεια είναι για στοχευμένα μέτρα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά, να είναι στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που παρακολουθούν και αξιολογούν την κυπριακή οικονομία.
Ερωτηθείς κατά πόσο ανησυχεί για την πορεία της κυπριακής οικονομίας το 2024, λαμβάνοντας υπόψη και τις διεθνείς εξελίξεις, ο Υπουργός είπε ότι δεν ανησυχεί για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, αφού και με βάση τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κυπριακή οικονομία είναι μια από τις καλύτερες οικονομίες με τον πιο ψηλό ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ, μετά τη Μάλτα.
«Αυτό όμως δεν μας σταματά από το να λειτουργούμε προληπτικά, να επεξεργαζόμαστε και να παρατηρούμε τις προκλήσεις γύρω μας και να παίρνουμε μέτρα έγκαιρα ώστε να συνεχίσει η οικονομία μας αυτή την ορθή πορεία», είπε.
Πρόσθεσε ότι η Κύπρος πρέπει να προσέξει δύο σημαντικά πράγματα: την κρατική υπόσταση, την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την οικονομία της. Είναι, όπως είπε, οι πυλώνες που πρέπει να διατηρούνται και να παρακολουθούνται προσεχτικά γιατί αποτελούν στέρεα θεμέλια της χώρας.

Πηγή: Alphanews.live