Το βράδυ της Παρασκευής (24/2) η Μπάγερ Λεβερκούζεν επικράτησε -και- της Μάιντς με 2-1, συνεχίζοντας την παρέλαση στη γερμανική Bundesliga και αυξάνοντας τη διαφορά της από τη 2η Μπάγερν στους 11 βαθμούς.

Η δουλειά του Τσάμπι Αλόνσο και των ποδοσφαιριστών του είναι εξαιρετική, και, πριν καν μπούμε στο φινάλε της σεζόν, έχει ήδη αποτυπωθεί με αριθμούς και ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, οι «ασπιρίνες» έγιναν πλέον η γερμανική ομάδα με το μεγαλύτερο αήττητο σερί, ξεπερνώντας τη Μπάγερν Μονάχου του Χάνσι Φλικ (2020-2021), με το κοντέρ αυτή τη στιγμή να γράφει 33 παιχνίδια δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, 29 εκ των οποίων είναι νίκες!

Η μεγάλη διαφορά βέβαια είναι πως το ρεκόρ της Λεβερκούζεν έχει γίνει μονάχα σε μια σεζόν (την τρέχουσα) και όχι σε δυο, όπως το είχε καταφέρει η Βαυαρική ομάδα. Συν τοις άλλοις, είναι ο μοναδικός σύλλογος δίχως ήττα στα τοπ 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης. Φυσικά, το σύνολο του Αλόνσο πέραν της «σαλατιέρας», διεκδικεί και τους άλλους δυο πιθανούς τίτλους, όντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας (αντίπαλος η Φορτούνα Ντίσελντορφ), αλλά και στους «16» του Europa League (θα αντιμετωπίσει την Καραμπάχ, με την οποία έπαιξε και στη φάση των ομίλων).

Για να βρούμε την τελευταία ήττα πρέπει να γυρίσουμε το ημερολόγιο πίσω στις 27 Μαϊου του 2023 και το 3-0 από την Μπόχουμ, στο φινάλε του περσινού γερμανικού πρωταθλήματος.