Το ενδεχόμενο ύπαρξης πέμπτης φάλαγγας αποτελούμενης από δεσμοφύλακες και αξιωματικούς, η οποία συναλλασσόμενη με καταδίκους και βαρυποινίτες φέρεται να διευκολύνει την εισαγωγή και εμπορία κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις Φυλακές,  καταμαρτυρούν μαρτυρίες και πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν στις Τομές στα Γεγονότα ο αρχισυντάκτης του δελτίου, Δημήτρης Μανουσάκης και η δημοσιογράφος Σοφία Ιωσήφ, στο σωφρονιστικό ίδρυμα φαίνεται να έχει γίνει μαζική εισαγωγή ναρκωτικών και τηλεφώνων.

Συγκεκριμένα, παρά τα όσα αποκάλυψαν οι Τομές στα Γεγονότα τον Ιούλιο του 2022, τις δικαστικές αποφάσεις, τον διορισμό τότε από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα τεσσάρων ποινικών ανακριτών, τη δολοφονία Τσιτάν, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα -σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή του ΣΙΓΜΑ-  να εισάγονται κατά τρόπο μαζικό ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα. Το ΣΙΓΜΑ αποκάλυψε απόψε τέσσερα τουλάχιστον περιστατικά που έχει ενώπιόν του και τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Το πρώτο, επεσυνέβη πριν από ενάμιση περίπου μήνα, όταν ένα φορτηγό με προμήθειες τροφίμων εισήλθε στις Φυλακές, αλλά εκτός από τρόφιμα, μετέφερε και φορτίο με κινητά τηλέφωνα.

Κατά τη στιγμή εισόδου στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα κι ενώ περνούσε από τη ράμπα, έπεσε από την «κοιλιά» του φορτηγού μία συσκευασία η οποία περιείχε περισσότερα από 200 κινητά τηλέφωνα.

Οι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό έσπευσαν μάζεψαν τη συσκευασία και την ξανακόλλησαν στην «κοιλιά» του φορτηγού, το οποίο και πέρασε εντός των Κεντρικών Φυλακών.

Πρόκειται για πολύ μικρά κινητά τηλέφωνα. Διακόσια τέτοια κινητά τηλέφωνα πωλήθηκαν σε μαύρη αγορά σε καταδίκους και υποδίκους.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του δελτίου, Δημήτρη Μανουσάκη, η εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών στις Φυλακές είναι πια ρουτίνα.

Ο τρόπος δράσης

Ενώπιον του ΣΙΓΜΑ έχουν φτάσει τρία περιστατικά, τα οποία επεσυνέβησαν τους τελευταίους 6 μήνες και τα οποία -επίσης- αποσιωπήθηκαν. Προκαλεί μάλιστα αίσθηση και ο τρόπος με τον οποίο οι δράστες διοχετεύουν τα ναρκωτικά στις Φυλακές.

Σε τρεις περιπτώσεις από τον χώρο στάθμευσης των Φυλακών φαίνεται κάποιοι να σουτάρουν μπάλες του ποδοσφαίρου, οι οποίες να πέφτουν εντός του γηπέδου των Φυλακών και να τις μπλοκάρουν σαν τερματοφύλακες οι κατάδικοι. Οι μπάλες αυτές είναι γεμάτες με σακουλάκια από ναρκωτικά.

Την ίδια ώρα, δύο υποθέσεις εισαγωγής ναρκωτικών με εμποτισμένες κόλλες οδηγούνται ενώπιον των Δικαστηρίων.

Φέρεται στην ουσία να υπάρχει μια πέμπτη φάλαγγα αξιωματικών και δεσμοφυλάκων, η οποία συνεργάζεται με τους κατάδικους και τους βαρυποινίτες…

Υπάρχουν, όμως, και όλοι όσοι δεν ανήκουν σ’ αυτήν τη φάλαγγα και είναι απλοί παρατηρητές των εγκληματικών αυτών πράξεων και σιωπούν. Είναι ή δεν είναι και αυτοί συνεργοί; Γνωρίζουν και πολλές φορές είναι και αυτόπτες μάρτυρες και σιωπούν διότι φοβούνται.

Η κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας για τον φόνο Τανσού

Παράλληλα, καίνε τους πάντες, οι ισχυρισμοί του μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος εμφανίστηκε για δεύτερη μέρα ενώπιον του δικαστηρίου, για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Τουρκοκύπριου, Τανσού Σιντάν στις Κεντρικές Φυλακές.

Όπως ισχυρίστηκε ο βασικός κατηγορούμενος, πριν τη δολοφονία, υπό την απειλή λεπίδας τον ανάγκασε να κτυπήσει και αυτός το θύμα.

Τον περιέγραψε ως ένα πολύ επικίνδυνο πρόσωπο ικανό για όλα, που μάλιστα, όπως είπε προμηθεύει με ναρκωτικά άλλους κρατούμενους.

Ζήτησε επίσης, από το Δικαστήριο, να επιβάλει στον κατηγορούμενο παραδειγματική τιμωρία.

Ο μάρτυρας έκανε αναφορές μέχρι και σε βασανιστήρια με χρήση καλωδίων, ενώ στη πτέρυγα φαίνεται να εντοπίστηκαν βαριοπούλα, σίδερα και κινητά τηλέφωνα.

Ο ισχυρισμός του μάρτυρα είναι πάντως ότι όλα αυτά, όπως επίσης και τα ναρκωτικά,  μπαίνουν μέσα στις φυλακές, από τους δεσμοφύλακες.

Αίσθηση προκαλούν επίσης, οι αναφορές του μάρτυρα ο οποίος δήλωσε οι φωνές του Τανσού Σιντάν ακούγονταν παντού, ωστόσο κανένας δεν παρενέβη για να τον σώσει.

Η αντεξέταση άρχισε, το μεσημέρι και επικεντρώθηκε κυρίως στην αξιοπιστία του μάρτυρα.

Η διαδιακασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο στις 11 το πρωί. Αυτό που είπε ο μάρτυρας, στη σημερινή διαδικασία είναι ότι αποκάλυψε πράγματα και καταστάσεις για πρώτη φορά προκειμένου να αναπαυτεί η ψυχή του θύματος.

Δείτε το ρεπορτάζ:

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE