Επιτέλους τρίποντο για την Μπολόνια! Το σύνολο του Τιάγκο Μότα αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κόντρα στη Σασουόλο, δεν τα παράτησε, έκανε την ανατροπή(4-2) και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη για το 2024. Έτσι, οι «ροσομπλού» έμειναν ζωντανοί στην μάχη της τετράδας, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στο -1 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στο 14ο λεπτό η Σασουόλο άνοιξε το σκορ, όταν ο Θόρστβεντ εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος του Σκορούπσκι και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, ωστόσο το προβάδισμα των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις οχτώ λεπτά, καθώς στο 22’ ο Ζίρκζι με ωραίο γυριστό σουτ νίκησε τον Κονσίλι και έγραψε το 1-1. Στο 34ο λεπτό η Σασουόλο πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Βολπάτο με καταπληκτικό πλασέ από τα δεξιά, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σκορούπσκι για το 1-2.

Στο 61’ το πλασέ του Ορσολίνι από καλή θέση δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα ο Κονσίλι να μπλοκάρει και έξι λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Καλαφιόρι πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Και τελικά στο 74ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς και πάλι στα ίσα, όταν ο Κρίστιανσεν έκανε την σέντρα από τα δεξιά και τον Φαμπιάν με υπέροχη κεφαλιά να νικάει τον πορτιέρε της Σασουόλο για το 2-2.

Μάλιστα, στο 83’, οι «ροσομπλού» έφεραν τούμπα το ματς. Ο Ζίρκζι άνοιξε στον Φέργκιουσον, με τον Σκωτσέζο να παίρνει ένα κοντρόλ και με άψογο τελείωμα να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κονσίλι για το 3-2, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σαλεμάεκερς με «ψύχραιμο» πλασέ από κοντινή απόσταση διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Σκορούπσκι, Κρίστιανσεν(82’ Λυκογιάννης), Καλαφιόρι, Μπεουκέμα, Πος, Φρόιλερ, Αέμπισερ(58’ Ορσολίνι), Φαμπιάν(82’ Μόρο), Φέργκιουσον, Ουρμπάνσκι(58’ Σαλεμάεκερς), Ζίρκζι

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Πέντερσεν, Έρλιτς(81’ Τρεσόλντι), Βίτι, Ντόιγκ, Λιπάνι(59’ Μπολόκα), Θόρστβεντ, Μπαϊράμι(68’ Ράσιτς), Βολπάτο(59’ Σέιντε), Λοριεντέ, Πιναμόντι(81’ Μουλατιέρι)