Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έπεσε στο Νο.11 του κόσμου (-2) και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει από τη δεκάδα μετά τις 4 Μαρτίου του 2019!

Αυτή την εβδομάδα, πάντως, ο Στεφ αγωνίζεται στο Λος Κάμπος και έχει τη δυνατότητα να βάλει βαθμούς στην τσέπη και να επιστρέψει στο Top 10, καθώς οι πόντοι από την περσινή κατάκτηση του τίτλου θα αφαιρεθούν τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την έξοδο του Τσιτσιπά, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των rankings που δεν υπάρχει παίκτης με backhand με το ένα χέρι στο Top 10. Πέρα από τον Στέφανο, βέβαια, στο Νο.13 είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που αν περνούσε στον τελικό της Ολλανδίας, θα επέστρεφε στην τοπ δεκάδα.

Πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των τενιστών πλέον χρησιμοποιούν τα δύο χέρια στο backhand.

Τη θέση του Τσιτσιπά ουσιαστικά πήρε ο Άλεξ Ντε Μινόρ, που σκαρφάλωσε στο Νο.9 με την πορεία του στο Ρότερνταμ και σημείωσε career high.

Ρεκόρ καριέρας, όμως, σημείωσε και ο θριαμβευτής σε Μελβούρνη και Ρότερνταμ Γιάνικ Σίνερ, που έγινε ο πρώτος Ιταλός που ανεβαίνει στο Νο.3 του κόσμου. Στο Νο.4 έπεσε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που αποφάσισε να μην υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Ολλανδία και έχασε 500 βαθμούς.