Καλπάζει για τον τίτλο η ομαδάρα του Τσάμπι Αλόνσο. Η Λεβερκούζεν πέρασε πάνω από την Μπάγερν, την νίκησε εύκολα με 3-0 και της ξέφυγε στους πέντε βαθμούς. Οι «ασπιρίνες» είχαν φάσεις για να ανοίξουν το σκορ ακόμη περισσότερο ακόμη σε μια Μπάγερν που απείλησε ελάχιστα.
Στο 11ο λεπτό μετά από λάθος του Ουπαμεκανό ο Τέλα έδωσε στον Αντλί που πλάσαρε από το ύψος της περιοχής και είδε τον Νόιερ να σώζει ενώ στο 18’ ο ίδιος πάτησε περιοχή από δεξιά μετά από κάθετη του Βιρτς αλλά καθυστέρησε και όταν πλάσαρε ο Νόιερ έδιωξε σε κόρνερ. Οι «ασπιρίνες» εκτέλεσαν με πάσα το κόρνερ, ο Άντριχ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Στάνισιτς με πλασέ στο πίσω δοκάρι άνοιξε το σκορ.
Μάλιστα στο 23’ ο Γκριμάλντο από αριστερά βρήκε απέναντι τον Τέλο που έπιασε στην κίνηση το σουτ αλλά ο Νόιερ έσωσε και στην επαναφορά ο Βιρτς σούταρε στα σώματα. Από το κόρνερ ο Τα πήρε την κεφαλιά αλλά ο Νόιερ έσωσε ξανά την Μπάγερν.
Στο 42’ ο Αντλί καθυστέρησε ξανά και κόπηκε από τον Ουπαμεκανό και στην κόντρα ο Σανέ έκανε το σουτ από δεξιά αλλά αστόχησε.
Η Λεβερκούζεν μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 50ο λεπτό ο Γκριμάλντο άλλαξε υπέροχα με τον Τέλα και με δυνατό σουτ από αριστερά στην κλειστή γωνία του Νόιερ έκανε το 2-0.
Στο 63ο λεπτό η Λεβερκούζεν είχε δοκάρι σε απ’ ευθείας κόρνερ του Γριμάλδο ενώ στο 74’ το διαγώνιο σουτ του Φριμπόνγκ πέρασε έξω.
Στο 88ο λεπτό ο Στάνισιτς άνοιξε δεξιά στον μπακ της Λεβερκούζεν που πλάσαρε στο δοκάρι και στο 90+5‘ ο Νόιερ βγήκε μπροστά σε ένα κόρνερ, με τον Ολλανδό να φεύγει στην κόντρα και σχεδόν από το κέντρο πλάσαρε για το 3-0.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Γριμάλδο (90′ Πουέρτα), Ταπσόμπα, Τα, Στάνισιτς, Τζάκα, Χινκαπιέ, Άντριχ, Τέλα (65’ Φριμπόνγκ), Βιρτς (90′ Χλόζεκ), Αντλί (82’ Χόφμαν).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ντάιερ, Κιμ, Ουπαμεκανό (60’ Κίμιχ), Μαζραουί, Μπούι (81’ Γκερέιρο), Γκορέτσκα (71’ Τελ), Πάβλοβιτς (60’ Μίλερ), Σανέ, Μουσιάλα (81’ Τσούπο Μοτίνγκ), Κέιν.