Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς.

-Για τη μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Πουλλαΐδη στο σύλλογο: «Είχε τεθεί ενώπιον της γενικής συνέλευσης το ερώτημα κατά πόσον θα δεχόταν ο σύλλογος την πρόταση του κ. Πουλλαΐδη, η οποία έγινε αποδεκτή. Είναι στα χέρια των επαγγελματιών που ασχολούνται με τη μεταβίβαση για να υλοποιήσουν την απόφαση».

-Η δική του θέση: «Εγώ υποστήριξα ότι οι μετοχές πρέπει να έρθουν στο σωματείο. Η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει με μεγαλομέτοχο το σωματείο, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η νέα διοίκηση και η γενική συνέλευση. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το σωματείο έχει τον απόλυτο έλεγχο όλων των τμημάτων, των ερασιτεχνικών και του ποδοσφαίρου. Δίνει την ευελιξία που χρειαζόταν η διοίκηση του κ. Σάντη για να προχωρήσει το πρόγραμμά της».

-Τα επόμενα βήματα: «Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το δ.σ του σωματείου για να λάβει αποφάσεις για το πώς προχωρούμε. Θα έχουν ένα στόχο και σκοπό, να εξυπηρετήσουμε το συμφέρον της Ανόρθωσης και να βοηθήσουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε από την αρχή της περιόδου που αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα, για να υλοποιήσει τους στόχους της. Το συμβούλιο θα συνέλθει την ερχόμενη βδομάδα. Η Ανόρθωση πρέπει να προχωρήσει ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα τεθεί εκτός στόχων και εννοώ εκτός Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Θα είναι καταστροφικό για το σωματείο. Πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε δυνάμεις για να βοηθήσουμε την ομάδα μας να πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο».

-Αν θα διεκδικήσει επανεκλογή: «Όχι. Είχα πει όταν έφυγα από την εταιρεία, ότι πάω στο σωματείο για να κάνω μία αναδιοργάνωση και να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα του γηπέδου. Έκανα τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν προ καιρού. Έχει μπει σε μία σειρά κι από τη στιγμή που το σωματείο θα πάρει πίσω την ποδοσφαιρική ομάδα, αυτοί που ξεκίνησαν την προσπάθεια το καλοκαίρι θα πρέπει να το συνεχίσουν. Αν κάποιος έχει καλύτερη πρόταση από τον κ. Σάντη, μπορεί να διεκδικήσει στη γενική συνέλευση».

-Για τις δυσκολίες στο οικονομικό: «Οι δύο τελευταίες χρονιές λόγω μη εξόδου στην Ευρώπη, δημιουργούν μία εντονότερη πίεση. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση που αντιμετωπίζεται με δυσκολία λόγω ρευστότητας. Υπάρχουν και τα θετικά. Όταν ήμουν στην προεδρία της εταιρείας δεν είχαμε τη στήριξη του κόσμου λόγω της πανδημίας και της κάρτας. Τώρα το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο. Είναι ευθύνη όλων μας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια».

-Για την παραίτηση Μιχάλη Νεοφύτου: «Είναι ο πιο στενός μου συνεργάτης. Θα εισηγηθώ να μην γίνει αποδεκτή. Πιθανόν να νιώθει πικραμένος ή άβολα επειδή είχε διαφορετική άποψη στη συνέλευση. Είναι άνθρωπος αρχών, διαφωνώ με την απόφασή του. Θα του μιλήσω και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό το θέμα».

-Αν θα συνεχίσει στην Ανόρθωση από κάποιο πόστο: «Εμπλέκομαι στα διοικητικά της ανά περιόδους από το 1999. Μπορεί να στενοχώρησα ή να διαφώνησα με κάποιους. Εκεί που μπορώ, όπως έπραττα στο παρελθόν που δεν ήμουν στις διοικήσεις, θα βοηθώ τον κάθε πρόεδρο και την κάθε διοίκηση. Η Ανόρθωση για μένα είναι τρόπος ζωής, είναι υποχρέωση μου να το πράττω».

-Πότε θα οριστεί η νέα συνέλευση: «Μέσα σε αυτόν τον μήνα. Το συντομότερο, πάντοτε με τις πρόνοιες και τις διατάξεις του καταστατικού».

-Για το θέμα του γηπέδου: «Έχει γίνει μία αρχική συμφωνία με τους δανειστές μας, η οποία ουσιαστικά μείωνε την υποχρέωση της Κτηματικής περίπου κατά ένα εκατομμύριο. Η συνολική οφειλή άγγιζε τα 2 εκατομμύρια. Συμφωνήσαμε να ξοφλήσουμε ένα ποσό λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο. Δώσαμε μία προκαταβολή και είμαστε στο ψάξιμο για χρηματοδότηση ή προσφορών για χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε. Δεν βγήκαμε στον κόσμο διότι έτρεχαν οι δράσεις από το σωματείο και είπαμε να περιμένουμε. Είμαι σε επικοινωνία με τους κυρίους Σάντη και Πουλλαΐδη, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να έχουμε αίσιο τέλος το συντομότερο δυνατό».

-Το μήνυμά του στον κόσμο: «Να συγχαρώ τους Μαχητές για τη βοήθεια τους στην ομάδα. Οι οπαδοί μας έχουν πολύ καλή συμπεριφορά και μας κάνουν περήφανους. Κατά καιρούς γράφτηκαν πάρα πολλά. Να είναι βέβαιοι ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι και ξέρουμε ότι μόνο μέσω της ενότητας μπορεί να μεγαλουργεί».