Δυο μήνες πριν, η Έμπολι ήταν Νο.1 φαβορί για υποβιβασμό, αλλά, από τη στιγμή που ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία ο Ντάβιντε Νικόλα, όλα έχουν αλλάξει. Η ομάδα μετράει αήττητο έξι αγώνων, αφού έφυγε με διπλό από την εδρα της Σασουόλο, με γκολ στο 90’+4′. Ενα τρίποντο που μετράει για… εξάποντο, αφου, η Έμπολι είναι στο +5 από τη ζώνη υποβιβασμού, εκεί όπου η Σασουόλο δεν βρίσκεται, λόγω ισοβαθμίας, έχοντας έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο.

Στο 11ο λεπτο, οι φιλοξενούμενοι “πάγωσαν” τους γηπεδούχους, όταν, σε εκτέλεση φάουλ από τον Μάριν, ο Σεμπαστιάνο Λουπέρτο πετάχτηκε και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Λίγα λεπτά αργότερα, οι παίκτες της Έμπολι πανηγύριζαν, βλέποντας τον Μάλε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μόνο που το γκολ ακυρώθηκε για χέρι. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η Σασουόλο δεν είχε σουτ στον στόχο και η μοναδική, αξιόλογη στιγμή της ήταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μερους, σε κεφαλιά του Πιναμόντι.
Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση από την άσπρη βούλα. Την παράβαση έκανε ο Ισμαΐλι της Έμπολι και, μετά από χρήση VAR, ο Αντρέα Πιναμόντι έστησε την μπάλα και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ισοφαρίζοντας για λογαριασμό της Σασουόλο. Το γκολ της ισοφάρισης σημειώθηκε στο 54ο λεπτό και, εννέα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Έμπολι να κερδίσει πέναλτι, σε χέρι του Φεράρι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εμπαγιέ Νιάνγκ, που είχε περάσει αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα, ευστόχησε και έκανε το 1-2 για την Έμπολι. Στο 77′, η Σασουόλο κέρδισε φάουλ, από τα αριστερά όπως έκανε επίθεση, ο Μπαϊράμι εκτέλεσε και ο Φεράρι, που έκανε το πέναλτι για το 1-2, με κεφαλιά εξιλεώθηκε, ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους. Όμως, στο 90’+4′, ο Μάριν, με τη δεύτερη ασίστ του από εκτέλεση φάουλ, σημάδεψε, αυτή τη φορά τον Μπαστόνι και εκείνος, με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας υπερπολύτιμο διπλό στην Έμπολι, 2-3.

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Πέντερσεν, Τρεσόλντι, Φεράρι, Ντόιγκ, Ενρίκε, Μπολόκα (46′ Μπαϊράμι), Βολπάτο (68′ Μουλατιέρι), Λοριαντέ (89′ Ράσιτς), Θόρστβεντ (89′ Ντεφρέλ), Πιναμόντι

ΕΜΠΟΛΙ: Καπρίλ, Ισμαΐλι, Βαλουκίεβιτς, Λουπέρτο, Κανσελιέρι, Μαρίν, Μάλε, Κέκεϊς (88′ Ντέστρο), Κοβαλένκο (80′ Μπαστόνι), Καμπιάγκι (88′ Μπερεζίνσκι), Τσέρι (55′ Νιάνγκ)