Στο πρώτο μέρος της ανάλυσης της μάχης του τίτλου μετά τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με τη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Άρη, ο Νικόλας Μαρτίδης έδωσε ένα προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ λόγω της υφιστάμενης βαθμολογικής διαφοράς, αλλά τόνισε ότι η διαφορά αυτή δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει από τώρα το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έχει ενδιαφέρον και το δεύτερο κομμάτι της ανάλυσης του Κύπριου προπονητή στο Balla.com.cy.

Θεωρείς καλύτερη ομάδα την μια από την άλλη; Αναφερόμαστε στις δύο ομάδες που είναι στην 1η και στην 2η θέση ΑΠΟΕΛ και Άρη; «Πάνω-κάτω είναι δύο ομάδες ισοδύναμες. Θα εξαρτηθούν πολλά από την εμπειρία τους την οποία διαθέτουν και οι δύο καθώς ο Άρης είναι ο πρωταθλητής και το ΑΠΟΕΛ έχει στο DNA του το θέμα πρωταθλητισμός, άρα στις λεπτομέρειες. Θεωρώ επίσης ότι δεν θε εξαρτηθεί τόσο από τα μεταξύ τους παιχνίδια όσο στα παιχνίδια που θα δώσουν με τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες επίσης έχουν στόχους καθώς οι διαφορές είναι μικρές και όλοι είναι στο κόλπο της Ευρώπης».

Ο καθοριστικότερος παράγοντας που θα κρίνει τον πρωταθλητή ποιος θεωρείς ότι θα είναι; «Ο πιο καθοριστικός παράγοντας είναι η σταθερότητα. Βλέπουμε ότι δεν είναι εύκολο να πάρεις τη νίκη σε ένα παιχνίδια, πολύ περισσότερο τώρα που θα είναι όλα ντέρμπι ανάμεσα στις έξι καλύτερες ομάδες».

Που υπερτερεί το ΑΠΟΕΛ και που ο Άρης; «Θεωρώ ότι το ΑΠΟΕΛ έχει καλύτερη αμυντική ισορροπία και μπορεί να διαχειριστεί καλά ένα παιχνίδι όταν χρειάζεται να αμυνθεί. Ο Άρης είναι μια ομάδα που ξέρει κυρίως πως να επιτίθεται. Το ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερο στην αμυντική ισορροπία και ο Άρης επιθετικά. Κάποιος θα έρθει να μου πει ότι το ΑΠΟΕΛ έχει την καλύτερη επίθεση αλλά εγώ στέκομαι περισσότερο στα σημαντικά παιχνίδια, στα ντέρμπι».