Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ο προπονητής της FREEDOM 24 ΕΝΥ Διγενής, Λιάσος Λουκά, ανέλυσε το ντέρμπι στο «Στέλιος Κυριακίδης» μεταξύ Πάφος FC και ΑΕΚ. Εξέφρασε την άποψή του πως οι κιτρινοπράσινοι μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ενώ χαρακτήρισε τους γαλάζιους ασταθής ομάδα.
Οι τοποθετήσεις του:
Αρχικό σχόλιο: «Η Πάφος FC είναι ασταθής ομάδα. Όχι μόνο από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά και μέσα στον αγώνα. Η απόδοσή της αυξομειώνεται. Κάποτε είναι πολύ καλή, κάποτε καλή, κάποτε κακή. Δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα και της στοιχίζει. Έχει εξαιρετικές μονάδες αλλά δεν είναι ομάδα.
Αντιθέτως, η ΑΕΚ, με τον Μπεν Σιμόν κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Το λένε και οι αριθμοί αλλά και η απόδοσή της στο γήπεδο.  Θεωρώ πως ναι, η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο οι δύο-τρεις πρώτες αγωνιστικές της β’ φάσης».
Που θα κριθεί το ντέρμπι: «Πάφος FC και ΑΕΚ, είναι ομάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.. Η ΑΕΚ βρήκε χημεία μεσοαμυντικά και βελτιώθηκε πολύ πράγμα που δεν έκανε η Πάφος FC. Έχει πολλά προβλήματα στην άμυνα και σχεδόν σε κάθε ματς δέχεται γκολ. Οι παίκτες της Πάφος FC, πρέπει να καταλάβουν ότι το…πήγαινε-έλα στις μικρότερες κατηγορίες των προηγούμενων ετών έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Πλέον έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, τρομερή οργάνωση και πρέπει να θέλουν δείξουν θέληση για περισσότερη διάκριση. Το μπάτζετ ψήλωσε και οι προσδοκίες το ίδιο. Πρέπει να το καταλάβουν και επίσης να αντέξουν και την πίεση».
Για το ποια ομάδα έχει προβάδισμα: «Όπως είπα και πιο πάνω, πάντα σε αυτά τα ντέρμπι παίζει ρόλο η έδρα γι’ αυτό και θα δώσω στην Πάφος FC ένα ισχνό προβάδισμα».

Θράσος Δημητρίου