Όταν ο καλύτερος σουτέρ συνάντησε το μεγαλύτερο «what if». Ο μόλις τεσσάρων χρονών, Στεφ Κάρι, βρέθηκε στον διαγωνισμό τριπόντων του All Star Game του 1992 για να απολαύσει τον πατέρα του, Ντελ, όμως αυτός που του τράβηξε την προσοχή δεν ήταν άλλος από τον Ντράζεν Πέτροβιτς.

Αδιαμφισβήτητα ο Στεφ Κάρι είναι ο καλύτερος σουτέρ που έχει αγγίξει ποτέ την «πορτοκαλί θεά». Είναι ο παίκτης εκείνος που άλλαξε και καθόρισε το μπάσκετ και για να μιλήσουμε και με νούμερα είναι και με τη βούλα πρώτος σε τρίποντα σε όλη την ιστορία του NBA.

Πριν από εκείνον, όμως, υπήρξε ο Ντράζεν Πέτροβιτς. O ψηλός Κροάτης γκαρντ που «μάγεψε» άπαντες στις αρχές των ‘90s και έστρεψε τα βλέμματα στους Ευρωπαίους παίκτες. Ο πρώην σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, δυστυχώς αποτέλεσε το μεγαλύτερο «what if» στην ιστορία του αθλήματος καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Γερμανία.

Ο μικρούλης Κάρι πρόλαβε να απολαύσει έστω και λίγο από το ταλέντο του όταν ήταν μόλις τεσσάρων χρονών. Τότε, είχε βρεθεί στον διαγωνισμό τριπόντων του All Star Game του 1992 για να δει τον πατέρα του, Ντελ Κάρι, να… πυροβολεί από τα 7.25. Ανάμεσα στους σουτέρ που αντιμετώπιζε ήταν και ο Ντράζεν Πέτροβιτς των Νιου Τζέρσεϊ Νέτς. Ο μικρός Στεφ δε μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω του, όταν ερχόταν η σειρά του Κροάτη γκαρντ να διαγωνιστεί.

Μάλιστα, η μητέρα του «Πέτρο», Μπιζέρκα, είχε πάρει την ευθύνη να προσέχει τον Κάρι, όταν ήταν στο παρκέ ο πατέρας του. Ο Ντελ πέτυχε 11 τρίποντα στον πρώτο γύρο πριν αποκλειστεί, οπότε όσο να πει κανείς ήταν απασχολημένος.

41fa1c00-1ad3-11e5-a07d-c3e5745c6440_gettyimages-81592224.webp

Γνωστός για την ευγένειά του, 23 χρόνια αργότερα ο Στεφ Κάρι έδειξε πως δεν ξέχασε εκείνη την στιγμή και προέβη σε μία πολύ γλυκιά χειρονομία. Ο, πλέον, τέσσερις φορές πρωταθλητής έστειλε τη φανέλα του από τους τελικούς του 2015, όταν είχε κερδίσει το πρώτο του δαχτυλίδι, στη μητέρα του Πέτροβιτς θέλοντας να πει το δικό του «ευχαριστώ». Η φανέλα αυτή κοσμεί το μουσείο που έχει φτιαχτεί στη μνήμη του Ντράζεν.

FCUABOkWQAYQ8hT.jpg

Ήταν κάτι που το ήθελε πολύ ο σταρ των Γουόριορς και το έκανε πράξη, εξάλλου ο σπουδαίος Κροάτης γκαρντ για πολλούς αποτέλεσε τον Κάρι πριν τον… Στεφ. Είχε το σουτ, ήταν απίστευτα εύστοχος και δεν φοβόταν να τα βάλει με μεγαθήρια της εποχή, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν ή ο Ρέτζι Μίλερ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Στεφ έφτιαξε τη δική του αυτοκρατορία μαθαίνοντας από τους καλύτερους.