Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τον Άρη και την απώλεια ενός εκ των στόχων της χρονιάς, καθώς δίνει ένα κομβικό παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (21/01, 17:30) για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League.
Η αποστολή της δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς οι κυανόλευκοι έχουν μια σταθερά ανοδική πορεία με τον Σάσα Ίλιτς στο τιμόνι, έχοντας χτίσει ένα αήττητο σερί 13 αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας μια νίκη 3-2 τον Παναθηναϊκό και μια λευκή ισοπαλία (0-0) με τον Ολυμπιακό στην έδρα του.
Η ΑΕΚ πρέπει να δείξει ότι θα βγάλει αντίδραση και θα δείξει μια καλή αγωνιστική εικόνα (ανάλογη και καλύτερη με αυτή που είχε στο Κλεάνθης Βικελίδης), με τον Ματίας Αλμέιδα να είναι ορεξάτος για την κατάκτηση του τίτλου, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις του στη NOVA. Την ίδια στιγμή φυσικά πρέπει ο «Πελάδο» να διαχειριστεί και την κούραση που έχει η ομάδα, καθώς προέρχεται από μεσοβδόμαδο παιχνίδι που διήρκησε τουλάχιστον 120 λεπτά και οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Η Ένωση, όπως αναμενόταν, δεν ανακοίνωσε αποστολή, ωστόσο ο Αλμέιδα δεν υπολογίζει δεδομένα στους τραυματίες Λιβάι Γκαρσία και Κώστα Γαλανόπουλο, στους Νταμιάν Σιμάνσκι και Πέτρο Μάνταλο που εκτίουν ποινή σε αυτό το ματς λόγω καρτών και φυσικά τους διεθνείς που δεν έχουν επιστρέψει (Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Ζίνι).
Η απουσία του Γκαρσία είναι αυτή που «κοστίζει» περισσότερο, καθώς ο 26χρονος φορ είχε βρει το μομέντουμ του, έχοντας χτίσει ένα καλό σερί με γκολ στο πρωτάθλημα.
Αντίθετα κανονικά στη διάθεση του Αργεντινού κόουτς είναι ο Νίκλας Ελίασον και ο Αλεξάντερ Κάλενς που απουσίασαν από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη λόγω ενοχλήσεων.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της ΑΕΚ αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα επανέλθει ο Στάνκοβιτς. Οι Βίντα και Κάλενς θα είναι στο κέντρο της άμυνας ενώ στα άκρα διεκδικεί θέση και ο Πήλιος από τους Σιντιμπέ και Ρότα.
Ο Γιόνσον θα αγωνιστεί στον άξονα με τον Πινέδα μπροστά του. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ελίασον και αριστερά ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Στην κορυφή είναι όλα πιθανά. Ο Τσούμπερ (αν είναι ΟΚ από άποψη φυσικής κατάστασης) θα ξεκινήσει βασικός στην κορυφή. Σε διαφορετική περίπτωση θα αγωνιστεί ο Πόνσε που όμως δείχνει ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Στο πλάι του Τσούμπερ ενδέχεται να δούμε τον Αραούχο να ξεκινάει βασικός. Ο αρχηγός προπονείται σε φουλ ρυθμούς εδώ και μερικές ημέρες ενώ έχει πάρει χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή, οπότε μπορεί σε αυτό το παιχνίδι να χτυπήσει ενδεκάδα.