Με ματσάρες συνεχίστηκε ο 4ος γύρος του FA Cup!

Η Λούτον έκανε την έκπληξη και νίκησε 2-1 την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», χάρη σε γκολ του Κόλεϊ Γούντροου στο 90+6′, παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου, με τα «ζαχαρωτά» να σημειώνουν μία ακόμη αποτυχία στο ενεργητικό τους.

Μία θέση στους «16» εξασφάλισε με άνεση και η Λέστερ, η οποία διέλυσε με σκορ 3-0 τη Μπέρμιγχαμ και επέστρεψε στα… μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Τζέιμι Βάρντι άνοιξε το σκορ με το πρώτο του γκολ μέσα στο 2024, ενώ ο Γιουνούς Αγκιούν πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τις «αλεπούδες» και ο Ντένις Πράετ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Χαλαρή πρόκριση πήρε και η Μπράιτον, που έκανε… πάρτι στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με σκορ 5-2. Το ματς ήταν ανταγωνιστικό και 2-2 στο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος οι «γλάροι» κυριάρχησαν, με τον Ζοάο Πέδρο να πετυχαίνει χατ τρικ και τους Φακούντο Μπουονανότε και Ντάνι Γουέλμπεκ να σκοράρουν τα άλλα δύο γκολ.

Τέλος, ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει ρεβάνς άφησαν Λιντς και Πλίμουθ, οι οποίες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στην έδρα της πρώτης. Ο Τζέιντον Άντονι στο 31′ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, ενώ η Πλίμουθ πέτυχε το σημαντικό γκολ στο 73′ με τον Άνταμ Ράντελ, εξασφαλίζοντας τον επαναληπτικό στην έδρα της.