Μετά τον Ρίκι Λίντο και προσεχώς τον Μπράντον Νάιτ, η ΑΕΚ Betsson είναι κοντά σε μια ακόμη προσθήκη, αυτή τη φορά Έλληνα παίκτη. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι σε συζητήσεις με τον Δημήτρη Αγραβάνη και είναι πολύ πιθανό να τον αποκτήσουν.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει η μεταγραφή είναι να έχει ξεπεράσει πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τον Οκτώβριο με βαριά θλάση και αποκόλληση προσαγωγού. Αν οι εξετάσεις δείξουν πως θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ο διεθνής πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2,08μ.) θα υπογράψει και θα κληθεί να καλύψει το κενό του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Άλλωστε ο Λιθουανός μετά το κάταγμα στο μετακάρπιο κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το Final 8 του Κυπέλλου (15-18 Φεβρουαρίου).

Ο Αγραβάνης άρχισε τη σεζόν στην Ισπανία με την Μπρεογάν, αλλά δεν πρόλαβε να παίξει παρά μόνο σε δύο ματς, γιατί τραυματίστηκε. Πέρσι άρχισε τη σεζόν στο Περιστέρι bwin και την ολοκλήρωσε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο είχε 8,2 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ σε 17,7 λεπτά κατά μέσο όρο. Έχει επίσης περάσει από Ολυμπιακό, Προμηθέα, Μαρούσι και Πανιώνιο, ενώ μετρά 49 εμφανίσεις με την Εθνική Ανδρών (με 6,8 πόντους ανά αγώνα), με την οποία αγωνίστηκε στα Ευρωμπάσκετ του 2017 και του 2022, αλλά και στο Προολυμπιακό Τουρνουά του 2016. Το καλοκαίρι έμοιαζε δεδομένη η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ήρθε σε ρήξη με τον Δημήτρη Ιτούδη και τέθηκε εκτός ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ Betsson το προηγούμενο διάστημα ενδιαφέρθηκε και για τον Χάρη Γιαννόπουλο, ωστόσο το Μαρούσι απάντησε αρνητικά. Ο 34χρονος σούτινγκ γκαρντ/φόργουορντ κάνει φέτος ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 13 πόντους (40,7% στα τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 25:45 κατά μέσο όρο στην Stoiximan Basket League.

Όσον αφορά στον Ρίκι Λίντο, αναμένεται μέχρι αύριο στην Αθήνα και λογικά θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Μπράντον Νάιτ θα έρθει όπως όλα δείχνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο και το ντεμπούτο του (αν όλα πάνε καλά και στα ιατρικά) θα γίνει κόντρα στον Απόλλωνα στην Πάτρα.