Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και ανάφερε τα εξής:

Για τα γενέθλια του συλλόγου: «Είναι το αρχαιότερο σωματείο της Κύπρου αφού μετράει 113 χρόνια ζωής όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλα αθλήματα. Η Ανόρθωση έχει περάσει από συμπληγάδες, είναι τεράστια υποχρέωση όσων βρίσκονται στην ομάδα να μεγαλώσουν την ιστορία για να την πάρουμε ένα βήμα μακρύτερα. Πρέπει να σταθεροποιηθούμε στα ψηλά παντού σε όλους τους τομείς. Στον τρόπο λειτουργίας της και σε αυτά που πρεσβεύει, ο πιο ιστορικός σύλλογος της χώρας μας».

Θα επανέλθει η ομάδα στις καλές αγωνιστικές παρουσίες; «Πρέπει να έχουμε τα δύο μας πόδια στο έδαφος και θέλει υπομονή, δεν μπορεί ένας δρόμος να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Είμαστε ένα βήμα μακριά από το να υλοποιήσουμε αυτά που είχαμε αναφέρει όταν αναλάβαμε. Είπαμε για ανταγωνιστική ομάδα και αυτό βλέπουμε, τα προβλήματα μας απορρέουν από τις προηγούμενες χρονιές δεν είναι κρυφό. Ελπίζουμε ότι θα επανέλθουμε και θα είμαστε στους στόχους μας».

Για την κριτική που δέχεται ο προπονητής και οι παίκτες: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας και έχω ακούσει πράματα και θαύματα το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να ξέρουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Έχουμε άριστη σχέση με τον προπονητή μας και το επαναλαμβάνω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους».

Υπάρχει πρόταση για Τσίκο από το Ισραήλ; «Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή. Είμαστε ανοιχτοί για όλες τις προτάσεις εάν όμως μας ικανοποιήσει η πρόταση».

Για τα συμβόλαιο των Αρμπολέδα και Γκερέρο που λήγουν το καλοκαίρι: «Κάθε πράγμα στην ώρα του. Είμαστε σε συζητήσεις και χρειάζεται υπομονή αφού κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Πρόθεση μας είναι να κρατήσουμε τους παίκτες μέσα στα οικονομικά πλαίσια της ομάδας».

Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας: «Για να μπορέσει η Ανόρθωση να προχωρήσει στην επόμενη μέρα πρέπει να έρθουν λεφτά στην ομάδα για να προχωρήσουν οι υποχρεώσεις που έχουμε να καλύψουμε. Υπάρχουν περιπτώσεις που βρήκαμε για να μας προσφέρουν οικονομική βοήθεια και έχουμε συνελεύσεις τις επόμενες μέρες για να τα συζητήσουμε όλα».

Το σχόλιο του για τα μέτρα που πάρθηκαν κατά της βίας στα γήπεδα: «Θα έπρεπε το κράτος και η ΚΟΠ να καλέσουν κάποιους οι οποίοι πέρασαν και χειρότερα από το εξωτερικό για να βοηθήσουν να βελτιωθεί η κατάσταση με τη βία. Δεν είναι εφικτό τα σωματεία να έχουν τον έλεγχο των συνδέσμων, είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο. Πρέπει να πάρουμε μέτρα εφαρμόσιμα προς λειτουργία».