Απιστευτα λόγια από τον Πεπ Γκουαρδιόλα για την ανακοίνωση της αποχώρησης του Κλοπ! «Θα χάσουμε κι εμείς ένα κομμάτι μας, δεν γίνεται ν’ αναφερθούμε στη δική μας ιστορία δίχως τη δική του παρουσία και την αντιπαλότητα με τη Λίβερπουλ» σχολίασε ο Καταλανός!  
Ο Καταλανός προπονητής δεν γινόταν, φυσικά, ν’ αποφύγει τις ερωτήσεις για τον μεγάλο του αντίπαλο, αλλά εξαιρετικό του συνάδελφο κι έναν άνθρωπο με τον οποίο έχουν γράψει παρέα, μοναδική ιστορία στην κορυφαία Λίγκα της Ευρώπης από το 2016 και μετά…
«Θα λείψει σε όλους, θα λείψει πολύ στην Πρέμιερ Λιγκ. Εγώ προσωπικά θα κοιμάμαι καλύτερα γιατί τα βράδια πριν από τα μεταξύ μας παιχνίδια ήταν πραγματικά δύσκολα, εφιάλτες. Ήταν σοκαριστικό και για εμένα όταν έμαθα τα νέα. Αισθάνθηκα ότι και εμείς στη Σίτι χάνουμε ένα κομάτι μας. Δεν γίνεται ν’ αναφερθούμε στη δική μας ιστορία δίχως την παρουσία του Κλοπ και τις Λίβερπουλ. Προσωπικά είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερος αντίπαλός μου, από τα χρόνια στη Γερμανία, όχι μόνο στην Αγγλία.
Η Πρέμιερ θα χάσει το χάρισμά του, την προσωπικότητά του, τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του παίζει και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει με αυτοπεποίθηση τα παιχνίδια για τη νίκη ό,τι κι αν έχει συμβεί στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα το παραδεχθεί, αλλά νομίζω ότι θα επιστρέψει στη δουλειά» είπε ο Πεπ λίγο μετά το 1-0 της Σίτι επί της Τότεναμ στον 4ο γύρο του Κυπέλλου.