Άδοξα λήγει η θητεία του Όλα Σολμπάκεν στον Ολυμπιακό, ο οποίος το καλοκαίρι αποκτήθηκε δανεικός από τη Ρόμα, ως ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στα άκρα της επίθεσης.

Ο Νορβηγός δεν προσαρμόστηκε ποτέ στις απαιτήσεις των «ερυθρόλευκων» και παρά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί. Είναι χαρακτηριστικό πως στον χρόνο που έπαιξε δεν πέτυχε κάποιο γκολ ούτε έδωσε κάποια ασίστ.

Οι Πειραιώτες ενημέρωσαν τη Ρόμα ότι θέλουν να διακόψουν τον δανεισμό του παίκτη, με τους «τζιαλορόσι» να μην τον υπολογίζουν επίσης στα πλάνα τους. Επειδή το καλοκαίρι είχε κάνει μια επίσημη συμμετοχή σε ματς της ιταλικής ομάδας και στη συνέχεια έπαιξε και στον Ολυμπιακό, υπήρχαν περιορισμοί για το τι θα κάνει ο Σολμπάκεν ως το τέλος της σεζόν.
Η λύση ήρθε από την… Άπω Ανατολή, καθώς όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του, ως δανεικός πάντα, στην Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς. Στην ομάδα της Ιαπωνίας μπορεί να αγωνιστεί φέτος, στην οποία προπονητής είναι ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Νορβηγίας Περ Ματίας Χόγκμο.