Τα τελευταία χρόνια, οι τελευταίες Πρωτοχρονιές ήταν δύσκολες για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ήταν ασυνήθιστες για τους ανθρώπους της ομάδας που βρίσκονται κοντά της όλα αυτά τα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε μια κατάσταση την οποία δεν είχε συνηθίσει και άπαντες περίμεναν καρτερικά τη στιγμή που οι Πράσινοι θα ξεκινούσαν τα νέα τους… ταξίδια προς την κορυφή.

Και το καλοκαίρι του 2023 έμελλε να είναι η στιγμή… ορόσημο για τον Παναθηναϊκό. Η στιγμή που άπαντες θα καταλαβαίναν πως ήρθε η ώρα της μεγάλης επιστροφής. Σε όλα τα επίπεδα. Γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε πάρει την απόφαση να ξανακάνει μεγάλο μόνο τον… αγωνιστικό Παναθηναϊκό. Είχε πάρει την απόφαση να ξανακάνει όλο τον οργανισμό μεγάλο. Είχε πάρει την απόφαση να κάνει ότι χρειαστεί, αδιαφορώντας για τις όποιες… θυσίες για να επιστρέψει στην αγωνιστική κορυφή, να φέρει στην ομάδα ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, να κάνει το ΟΑΚΑ το καλύτερο γήπεδο της Ευρώπης, εντός και εκτός κλειστού, αλλά και να δημιουργήσει νέες… γενιές Παναθηναϊκών οπαδών με νέα φιλοσοφία.

Έχοντας δίπλα του ανθρώπους… κορυφαίους στο είδος τους, είτε για το αγωνιστικό κομμάτι, είτε για το γηπεδικό κομμάτι, είτε για κομμάτι του marketing, άπαντες κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να δημιουργήσουν έναν νέο.. κόσμο. Έναν νέο Παναθηναϊκό.

Και τα πρώτα αποτελέσματα, που είδαμε στο τέλος του 2023, μας κάνουν να ανυπομονούμε για όσα θα δούμε τη χρονιά που μπήκε πριν από λίγες ώρες. Μια χρονιά με απίστευτες φιλοδοξίες, απίστευτα όνειρα και μεγάλες προσδοκίες.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, του Εργκίν Αταμάν, του Κώστα Σλούκα, του Κέντρικ Ναν, του Ντίνου Μήτογλου, του Ματίας Λεσόρ, του Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, του Λούκα Βιλντόζα… έκλεισε το 2023 όντας μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ενώ στην Ευρωλίγκα φιγουράρει (μετά από χρόνια) στην τέταρτη θέση της κατάταξης, μετά το τέλος του πρώτου γύρου της διοργάνωσης. Μακρινό, τραβηγμένο και υποθετικό σενάριο, αλλά αν τελείωνε τώρα η κανονική διάρκεια ο Παναθηναϊκός θα ήταν στα playoffs με πλεονέκτημα έδρας. Ο Παναθηναϊκός στο τέλος του 2023 έβαλε τις βάσεις, ώστε το… αγωνιστικό ταμείο του 2024 να είναι αυτό που όλοι ονειρεύονται.

Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2023… έγραψε ιστορία. Η για να είμαστε πιο σωστοί, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με απίστευτες μάχες, κόντρα σε όλους και σε όλα κατάφερε να πετύχει την πιο μεγάλη νίκη στην ιστορία της ομάδας. Να πάρει το ΟΑΚΑ και να το κάνει… επίσημο σπίτι του Παναθηναϊκού. Το γήπεδο που ο Παναθηναϊκός έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του ο Παναθηναϊκός το έκανε δικό του και ήδη, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, έχει καταφέρει να το κάνει σε γήπεδο… ΝΒΑ. Court seats, νέο παρκέ, νέα φώτα και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Πρώτα ο Θεός τον Σεπτέμβριο του 2024 θα βρεθούμε ενώπιον του κορυφαίου γηπέδου της Ευρώπης.

Το καλοκαίρι του 2023 οι φίλοι του Παναθηναϊκού έδειξαν τον δρόμο. Γιατί όπως έλεγαν και ο Παύλος με τον Θανάση Γιαννακόπουλου η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος της. Η δύναμη της ομάδας είναι η διοίκηση, η ομάδα και ο κόσμος. Το τρίπτυχο της επιτυχίας. Ο κόσμος συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό του Παναθηναϊκού προστατεύοντας την ομάδα σε κάθε παιχνίδι, στηρίζοντας την με τον πλέον έμπρακτο τρόπο και δημιουργώντας της κατάλληλες συνθήκες μέσα στο γήπεδο ώστε να γεμίζει το ΟΑΚΑ από οικογένειες, παιδιά και να βγάζει… υγεία που να τη ζηλεύουν όλοι.

Όλα τα παραπάνω η οικογένεια του Παναθηναϊκού κατάφερε να τα πετύχει στο δεύτερο μισό του 2023. Πλέον όλος ο χρόνος είναι μπροστά. Οι άνθρωποι της ομάδας μπορεί να πιέζονται από τον χρόνο αλλά ο χρόνος είναι…σύμμαχος. Ο νέος Παναθηναϊκός, με τη φαρδιά-πλατιά υπογραφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου,  που βασίζεται στις αξίες και τις αρχές των παλαιότερων εποχών, που είναι βασισμένος σε όσα μας δίδαξαν ο Παύλος και ο Θανάσης είναι μπροστά μας.

Στο τέλος του 2023 έγιναν τα πρώτα βήματα. Το ξεκίνημα του 2024 βρίσκει τον Παναθηναϊκό έτοιμο να κάνει τα πρώτα… άλματα που θα τον απογειώσουν.

Καλή χρονιά, με υγεία, χαμόγελο, ευτυχία και έναν κόσμο με περισσότερο αγάπη και θετικές σκέψεις. Σε όλους!