Πάντως, παίκτης έχει καταφέρει να αντικρίσει τρεις κόκκινες κατά τη διάρκεια του ίδιου ματς!

Το ομολογουμένως εντυπωσιακό επίτευγμα έχει πετύχει ένας πρώην επιθετικός της Πρέμιερ Λιγκ, που αποβλήθηκε όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές στον ίδιο αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που διήρκεσε σχεδόν 20 χρόνια, ο Ντιν Γουίντας έπαιξε για τις Χαλ, Μίντλεσμπρο, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Όξφορντ Γιουνάιτεντ. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 732 αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας 234 γκολ.

Παρά το ταλέντο του, το ταμπεραμέντο του ήταν αυτό που συχνά τον έφερνε αντιμέτωπο με διαιτητές.

Όσο αγωνιζόταν στη Σκωτία και την Αμπερντίν, από το 1995 ως το 1998, ο Γουίντας κατάφερε να δεχθεί επτά κόκκινες κάρτες σε μόλις δύο χρόνια. Τρεις εκ των οποίων σε έναν αγώνα.

Πώς δέχτηκε τις τρεις κόκκινες

Τον Νοέμβριο του 1997, η Αμπερντίν αντιμετώπισε την Νταντί Γιουνάιτεντ στην ανώτερη κατηγορία της Σκωτίας.

Μέσα σε 12 δευτερόλεπτα, ο Γουίντας δέχτηκε κίτρινη κάρτα μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Έρικ Πέντερσεν.

Και μόλις 22 λεπτά αργότερα, έκανε ξανά φάουλ στον Πέντερσεν. Με αποτέλεσμα ο διαιτητής Στιούαρτ Ντούγκαλ να του δείξει δεύτερη κίτρινη.

Ωστόσο, ο επιθετικός δεν έμεινε εκεί και τα έβαλε με τον διαιτητή, δεχόμενος και δεύτερη κόκκινη κάρτα..

Ενώ κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, ο Γουίντας ξέσπασε την οργή του σε ένα σημαιάκι του κόρνερ, τραβώντας το από το έδαφος και πετώντας το σε όλο το γήπεδο. Γεγονός που οδήγησε στην τρίτη κόκκινη κάρτα μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Αμπερντίν τελικά έχασε με 5-0 από την Νταντί και ο προπονητής Ρόι Άιτκεν δήλωσε μετά τον αγώνα: “Ήταν επιτακτική ανάγκη οι παίκτες να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να χάνουν την πειθαρχία τους, όπως διαπίστωσε ο Ντιν εις βάρος του”.

Πάντως, ο Γουίντας αναφέρθηκε στο περιστατικό σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 2014.

“Με απέβαλε για τα δύο μαρκαρίσματα, μετά με απέβαλε επειδή τον έβρισα και μετά και πάλι αφού τράβηξα το σημαιάκι από το έδαφος”, δήλωσε, ενώ πρόσθεσε:

“Μου έδωσε το ισοδύναμο τριών κόκκινων καρτών. Τιμωρήθηκα για οκτώ παιχνίδια και μου επιβλήθηκε πρόστιμο για μισθό τεσσάρων εβδομάδων.

Και μετά ο προπονητής μας απολύθηκε την επόμενη μέρα!

Δεν μπήκα στον πειρασμό να δω αν υπήρχε τέταρτος τρόπος να αποβληθώ, για να είμαι ειλικρινής, είχα ξεμείνει από ιδέες μέχρι τότε!”.