Τα κατορθώματά του χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις για να τα εξιστορήσει κανείς. Ανάμεσα στα πολλά, ο Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε ως κόουτς της Λίβερπουλ να προκαλέσει τους χειρότερους εφιάλτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να βάλει τ’ όνομά του πάνω από εκείνα των Σερ Άλεξ και Βενγκέρ στην Πρέμιερ Λιγκ!
Ανακοινώνοντας την απόφασή του ν’ αποχωρήσει από τον πάγκο των «κόκκινων» το προσεχές καλοκαίρι και να κλείσει την 8ετή περίοδο ευτυχίας στο κλαμπ του λιμανιού, ο Γερμανός προπονητής προκάλεσε «σεισμό» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Προφανώς όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, προφανώς θα ξημέρωνε η μέρα που η Λίβερπουλ δεν θα είχε πια τον Kloppo στο «τιμόνι», αλλά όταν αντιλαμβάνεται κάποιος πως αυτό πλέον είναι επίσημα αναπόφευκτο, αισθάνεται τον αντίκτυπο του γεγονότος…
Ο Κλοπ μπορεί να κλείσει τη γεμάτη επιτυχίες θητεία του στους «κόκκινους» διεκδικώντας κάθε τρόπαιο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και φυσικά θέλει ν’ αποχαιρετήσει κρατώντας τίτλο στα χέρια του. Με αυτά τα χέρια, σχεδίασε τις μεγαλύτερες νίκες που έχει πάρει ποτέ η Λίβερπουλ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτνετ στα χρονικά, τόσο με το 7-0 στο «Άνφιλντ», όσο και με το 5-0 στο «Ολντ Τράφορντ». Και αυτά τα σκορ πάντοτε θα προκαλούν τα πιο άσχημα όνειρα στους φίλους των «κόκκινων διαβόλων».
Επιπλέον, ο Σερ Άλεξ, όσο κι αν «πόνεσε» από τα επιτεύγματα του Kloppo κόντρα στην αγαπημένη του ομάδα του Μάντσεστερ, αναγκάστηκε να τον δει να τον προσπερνά στις περισσότερες νίκες στα πρώτα 300 ματς πρωταθλήματος. Ο Γερμανός σημείωσε 188, περνώντας τόσο τον Σκωτσέζο πολυνίκη πρώην κόουτς της Γιουνάιτεντ (183), όσο και τον Αρσέν Βενγκέρ που είχε σημειώσει 180!