Οι πρώτες δηλώσεις του κυρίου Κιετίλ Ρεκντάλ:
«Θέλω να ευχαριστήσω για την ευκαιρία να έρθω στην Κύπρο, μια όμορφη χώρα με ωραίο καιρό. Προπόνησα την ομάδα, ακόμα μαθαίνω τα ονόματα τις θέσεις τους και τι μπορούν να δώσουν. Ήρθα ξανά και έπαιξα αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ και περιμένω να έχω περισσότερες νίκες σε σχέση με τότε».
Για την φιλοσοφία του και πως θέλει να παίζει η ομάδα: « Μου αρέσει η ομάδα να σκοράρει, ήμουν επιθετικός όταν αγωνιζόμουν. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες να νιώθουν αυτοπεποίθηση ότι ο ίδιος ξέρει τι κάνει. Η ομάδα θέλω να έχει πλάνο αλλά το πιο σημαντικό είναι οι νίκες και ο κόσμος να ικανοποιείται».
Αν αντιλαμβάνεται το βάρος της ομάδας που αναλαμβάνει και για το γεγονός ότι ο προκάτοχος του αγαπήθηκε από τον κόσμο: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ άλλα άτομα και ούτε για το παρελθόν. Μου αρέσει η πίεση, κέρδισα τίτλους, συμμετείχα σε μεγάλα παιχνίδια. Από μικρός είχα την προσοχή πάνω μου και συνήθισα την πίεση. Το μόνο που με νοιάζει είναι η προπόνηση, το παιχνίδι το Σάββατο και το επόμενο και το επόμενο. Είναι καλό για τον προηγούμενο προπονητή που ήταν αγαπητός αλλά βλέπουμε μπροστά».