Η απόφαση της διοίκηση του Παναθηναϊκού να θέσει τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο περιθώριο, την παραμονή του αγώνα με την ΑΕΚ, αιφνιδίασε τους πάντες. Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν βασικός τα τελευταία 2,5 χρόνια και αναμφίβολα, βοήθησε το Τριφύλλι στην ολική επαναφορά του στον πρωταθλητισμό.

Η άρνηση του Μπρινιόλι να ανανεώσει το συμβόλαιο του που λήγει τον Ιούνιο και οι φήμες για συμφωνία με την ΑΕΚ, επηρέασαν καθοριστικά την αντίδραση των ιθυνόντων του Τριφυλλιού. Με την ανακοίνωση της ΠΑΕ να χρεώνει τουλάχιστον περίεργη στάση στον 32χρονο γκολκίπερ πριν από το αθηναϊκό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέχρι τώρα, υπήρχε μόνο η εκδοχή που δόθηκε επισήμως από τον Παναθηναϊκό. Ο Μπρινιόλι αποφάσισε να δώσει τη δική του διάσταση, μέσω μιας συνέντευξης στην ιστοσελίδα «Τuttomercatoweb», χωρίς πάντως να σχολιάσει όλα όσα του χρεώθηκαν από το Τριφύλλι…

 «Είναι πραγματικά μία περίεργη κατάσταση. Όλα συνέβησαν ξαφνικά. Μου ζήτησαν να ανανεώσω το συμβόλαιο μου, είχαμε μία συζήτηση και προέκυψαν διαφωνίες. Μετά άλλαξε ο προπονητής και με ρώτησαν τι θέλω να κάνω. Εγώ απάντησα ότι θα προτιμούσα να έχω μία εμπειρία κάπου αλλού. Από εκείνη τη στιγμή με έθεσαν εκτός πλάνων και μετά από δύο μέρες, με ενημέρωσαν ότι πρέπει να προπονούμαι μόνος μου» ανέφερε αρχικά ο «Μπρίνιο».

Κατόπιν, ο Μπρινόλι τόνισε πως από τον Παναθηναϊκό δεν σεβάστηκαν την πρόσφορα του και αποκάλυψε πως πια προπονείται μόνος του: «Κέρδισα το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της προηγούμενης σεζόν και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, τα πήγαινα καλά. Μετά, ίσως να υπέπεσα σε μερικά λάθη, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Ναι, είναι παράξενο: περίμενα από την ομάδα ότι μπορεί να πάρει αποφάσεις, αλλά δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι κάποια στιγμή θα με τιμωρούσαν με αυτό τον τρόπο. Το αποδέχομαι, πάντα σεβόμουν την ομάδα και πρέπει να βάλω τον Παναθηναϊκό πάνω από μένα στα καλά και στα άσχημα. Σέβομαι τις αποφάσεις της ομάδας, αλλά αυτή δεν σεβάστηκε εμένα και όσα έχω κάνει, για τον σύλλογο και τη δουλειά μου».

Ο Μπρινιόλι ρωτήθηκε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Γρανάδα και άφησε να εννοηθεί πως ίσως να φύγει άμεσα: «Ο τεχνικός διευθυντής μου ανέφερε ότι δεδομένης της κατάστασης, η ομάδα θα με βοηθήσει να βρω μία λύση. Είχαμε βρει μία άλλη λύση, αλλά μάλλον δεν ήταν αυτή που ήθελαν. Άλλες επιλογές ίσως να προκύψουν. Αλλά πιστεύω πως θα βρούμε έναν συμβιβασμό. Επίσης, γιατί ήρθα στον Παναθηναϊκό χωρίς αντίτιμο».

Σε ερώτηση για πιθανό επαναπατρισμό του, ο Μπρινιόλι δεν απέρριψε την ιδέα«Η Ιταλία είναι η πατρίδα μου. Εάν έχω πρόταση, θα τη λάβω υπόψη μου. Πρέπει να καταλάβω το αγωνιστικό σχέδιο. Είμαι 32 ετών, είμαι υγιής, έπαιξα στο Εuropa League. Ναι, βεβαίως και θα εξέταζα μία σοβαρή πρόταση από την Ιταλία»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πολωνός Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από τη Σπέτσια για να αντικαταστήσει τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, πραγματοποίησε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.