Με εντυπωσιακό τρόπο «συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό ο Χεφτέ Μπετανκόρ, καθώς βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του με τον Πανσερραϊκό και έτσι χάρισε στα «λιοντάρια» έναν υπερπολύτιμο για το μέλλον βαθμό, αφού διαμόρφωσε στο 85′ το μετέπειτα τελικό 1-1 με την Κηφισιά. Ο Ισπανός στράικερ ήρθε από τον πάγκο στο 61′ και σκόραρε σε ένα ντέρμπι παραμονής, εξέλιξη που στο φινάλε της σεζόν ενδέχεται να κρίνει μία ολόκληρη κατηγορία.

Ετσι ο 30χρονος μπορεί να αισθάνεται πως… έπιασε το γούρι του και αν δεν γινόμαστε 100% κατανοητοί θα σας… διαλευκάνουμε τι εννοούμε μέσω 10 facts που συλλέξαμε για εκείνον.

1) Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1993 στο Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Βενσιντάριο, μία τοπική ομάδα. Εκεί έμεινε μέχρι την ηλικία των 17 ετών και επειδή ξεχώριζε στις μικρές κατηγορίες τον κάλεσαν από την Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει μέρος σε ένα τουρνουά για εφήβους. Στους «μερένγκες» δεν έμεινε πολύ αν και έκανε ορισμένες προπονήσεις στις ακαδημίες τους, όμως στα φιλικά που συμμετείχε εντυπωσίασε τους ανθρώπους της Χέρκουλες και έτσι μετακόμισε στη Βαλένθια για λογαριασμό της.

2) Ο άνθρωπος που τον έριξε στα… βαθιά είναι ο Χουάν Κάρλος Μαντία, γνώριμός μας καθώς ήταν πέρσι άμεσος συνεργάτης του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Πρωταθλητής Ισπανίας σαν παίκτης με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο 56χρονος βρίσκονταν τότε στην τεχνική ηγεσία της Χέρκουλες και τον Αύγουστο του 2011 του έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στη La Liga 2 σε ένα ματς κόντρα στην Καρταχένα. Πλέον το νερό… μπήκε στο αυλάκι.

3) Στη χώρα του έμεινε μέχρι τις αρχές του 2018 και με διάφορα clubs έπαιζε ως επί το πλείστων στις χαμηλές κατηγορίες, μέχρι που τότε πέρασε τα σύνορα και υπέγραψε στην άσημη Στανλ Πάουρα της Αυστρίας, που συμμετείχε στην 3η της λίγκα. Ηταν η κίνηση που άλλαξε τη ζωή και την καριέρα του. Εκεί λοιπόν με τη φανέλα του συλλόγου της πόλης των «σκάρτων» 5.000 κατοίκων έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση, στα πρώτα 10 παιχνίδια του βρήκε εννέα φορές δίχτυα και άπαντες άρχισαν να ρωτούν ποιος είναι. Το club έδειχνε «μικρό» ώστε να καλύψει τα όνειρά του και άνοιξε τα φτερά του για παραπάνω. Το 2020 κατέκτησε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας με την Ριντ και εκείνος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της λίγκας με 14 γκολ (plus έξι ασίστ) σε 28 εμφανίσεις του, είχε πια καθιερωθεί, έπαιξε και στα «σαλόνια» (μεταξύ άλλων συνέχισε και στη Μάτερσμπουργκ) και το 2020 βρέθηκε στη Ρουμανία για λογαριασμό της Βολουντάρι.

4) Αν η Αυστρία είναι η χώρα που διαφοροποίησε το status quo του, στη Ρουμανία πέρασε τα πλέον δημιουργικά του χρόνια. Εκτός της Βολουντάρι αγωνίστηκε και στην Κλουζ, συνεργάστηκε με τον Γκέοργκι Χάτζι αλλά και τον Γκέοργκε Ποπέσκου, έπαιξε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συνολικά σημείωσε 23 γκολ και έδωσε πέντε ασίστ σε 69 εμφανίσεις του. Ενδιάμεσα βρέθηκε και στην Κύπρο για λογαριασμό της Πάφου, όμως λόγω διαδικαστικών ζητημάτων «έχασε» το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2022/23 κάτι που τον… κράτησε πίσω. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην Κλουζ και στο πρώτο μισό της τρέχουσας περιόδου έπαιξε σε 17 αγώνες εντός και εκτός συνόρων, όμως το «γυαλί» στο «Stadionul Dr. Constantin Rădulescu» έδειχνε ραγισμένο και αποφασίστηκε να αποχωρήσει αφού δεν ήταν πια βασικός. Την παραπάνω εξέλιξη… εκμεταλλεύτηκε ο Πανσερραϊκός και τον έφερε στην Ελλάδα, ενώ υπέρ των «λιονταριών» λειτούργησε ένας όρος που φέρεται να υπήρχε στη συμφωνία για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, μέσω του οποίου η Κλουζ θα έπαιρνε ένα ποσό που υπολογίζεται σε 100 με 150 χιλιάδες ευρώ από όποια ρουμανική ομάδα τον αποκτούσε, με γνώμονα τη σχετική ρήτρα που έβαλε στο μεταξύ τους deal. Αυτό αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τους υποψήφιους «μνηστήρες» του και έτσι την Πρωτοχρονιά έγινε κάτοικος Ελλάδας.

..

5) Λάτρης των τατουάζ, σε όλο το σώμα του έχει «χτυπήσει» δεκάδες και μεταξύ άλλων βλέπουμε έναν αετό, έναν γορίλα, τριαντάφυλλα, τραπουλόχαρτα αλλά και διάφορα ρητά ή αποφθέγματα που τον εκπροσωπούν, αλλά και θρησκευτικού περιεχομένου καθώς είναι βαθιά πιστός. Εκείνα όμως που ξεχωρίζουν είναι όσα αφορούν τον γιο του Τάισον, καθώς τον λατρεύει και του αφιερώνει κάθε του γκολ.

6) Αν τον ρωτήσει κάποιος πότε και πώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο θα πει πως από την πρώτη στιγμή που θυμάται τον εαυτό του ήταν με μία μπάλα στα πόδια και περίπου τριών ετών έκανε τα πρώτα του βήματα. Σε περίπτωση πάντως που δεν γίνονταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κατά πάσα πιθανότητα θα έμενε στον αθλητισμό από το πόστο του φυσιοθεραπευτή, αφού είναι ένας κλάδος που τον ενδιαφέρει. Παράλληλα δεν κρύβει πως όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση θέλει να συνεχίσει στο χώρο με κάποια άλλη ιδιότητα.

7) Πριν από κάθε αγώνα του αρέσει να ακούει μουσική ώστε να χαλαρώνει και κυρίως τραγούδια σάλσα, μπατσάτα ή ρέγκε. Παράλληλα έχει για γούρι να μπαίνει στο γήπεδο με το δεξί πόδι και επειδή μόλις στην πρώτη του εμφάνιση με τα «λιοντάρια» κατάφερε να βρει δίχτυα και σημείωσε ένα κρίσιμο γκολ, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως έκανε το γούρι του… πραγματικότητα. Ξεκίνησε λοιπόν με το δεξί την εν Ελλάδι καριέρα του.

8) Είναι μεγάλος fun του Ροναλντίνιο και θαυμάζει τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ του παρελθόντος. Πάντως σε ανύποπτη στιγμή είπε «μακάρι να είχα την ικανότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο σκοράρισμα και την τεχνική του Λιονέλ Μέσι». Σε επίπεδο συλλόγων αγαπημένος του είναι η Λας Πάλμας της γενέτειράς του και δεν κρύβει πως θα ήθελε κάποια στιγμή να φορέσει τη φανέλα της (μικρότερος έπαιξε στη Β’).

9) Εκτός από το ποδόσφαιρο παίζει συχνά και πάντελ, που άλλωστε είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη χώρα του και αναπτύσσεται διαρκώς παγκοσμίως. Παράλληλα αν βρει αντίπαλο στο PlayStation, μπορεί να…. ξεχαστεί, αφού είναι και λάτρης των παιχνιδιών της ηλεκτρονικής κονσόλας. Ευρύτερα πάντως βρίσκεται συνέχεια μαζί με την οικογένειά του και του αρέσουν οι βόλτες στην παραλία.

10) Το αγαπημένο του φαγητό προέρχεται από την γενέτειρά του και δεν είναι άλλο από το «papas arrugadas». Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο βραστής πατάτας, που συνήθως σερβίρεται με σάλτσα σκόρδου από πιπεριά τσίλι ή ως συνοδευτικό στο κρέας. Φτιάχνεται από μικρές νέες πατάτες που καθαρίζονται και στη συνέχεια τις βράζουν σε αλατόνερο.