O Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, χαρακτηρίζει “το λιγότερο ατυχείς” τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Μάριου Χαρτσιώτη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη Δευτέρα με τις οποίες, όπως αναφέρει, αφήνονται υπονοούμενα και σκιές, κατά των Αστυνομικών, που αστυνομεύουν αθλητικούς αγώνες, ότι δεν εκτελούν με επιμέλεια τα καθήκοντα τους, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται παρατράγουδα στις κερκίδες με την είσοδο και χρήση βεγγαλικών, κροτίδων και φωτοβολίδων.

Ο κλάδος αναφέρει ότι ο κ. Χαρτσιώτης, φαίνεται να ζήτησε από τον Αρχηγό Αστυνομίας, κάθε Δευτέρα, “να έχει ονομαστικό κατάλογο των συναδέλφων που είχαν την ευθύνη ελέγχου σε κάθε είσοδο των σταδίων, με σκοπό να παταχθεί το φαινόμενο βίας στα γήπεδα και κυρίως να σταματήσει την παράνομη είσοδο αντικειμένων στις κερκίδες».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι “οι συνάδελφοι κάθε εβδομάδα, υπερβάλλουν εαυτό, ώστε να διεξάγονται αθλητικοί αγώνες με ασφάλεια και ότι οι συνάδελφοι που αστυνομεύουν αθλητικούς χώρους, είναι οι πρώτοι που θα έρθουν αντιμέτωποι με τα όποια επικίνδυνα αντικείμενα περάσουν στους αγωνιστικούς χώρους και ως εκ τούτου, είναι το λιγότερο αφελές να πιστεύεται ότι οι συνάδελφοι, θα διακινδύνευαν τους ίδιους τους εαυτούς τους, ώστε κάποιοι φίλαθλοι να μπορούν να πανηγυρίζουν στις κερκίδες“.

Επιπρόσθετα, καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αν θέλει πραγματικά να πατάξει τη βία στα γήπεδα και την είσοδο παράνομων αντικειμένων στους αγωνιστικούς χώρους, να διερωτηθεί ποια πρόσωπα δεν υπόκεινται σε έλεγχο κατά την είσοδο τους στους αθλητικούς χώρους και να στρέψει το βλέμμα του προς άλλη κατεύθυνση.

Τον καλεί επίσης να ζητήσει συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία, αθλητικούς παράγοντες, οργανωμένους οπαδούς και με την εμπλοκή άλλων αρμόδιων φορέων, να καταρτιστούν προγράμματα καλλιέργειας αθλητικής παιδείας της νεολαίας.

Επίσης υπενθυμίζει ότι μέχρι πρόσφατα, οι έλεγχοι οπαδών κατά την είσοδο στα γήπεδα, ήταν ευθύνη των Επιτηρητών (στιούαρτ), η οποία ανατέθηκε εκ νέου στην Αστυνομία, αφού διαφάνηκε αδυναμία στους ελέγχους από τους Επιτηρητές.

Πηγή: ΚΥΠΕ