Με πρωταγωνιστές τον Σαμού και τον γκολκίπερ της η Αλαβές πέρασε από την έδρα της Αλμερία με 3-0 και έκανε ένα ακόμα βήμα παραμονής.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από την Αλμερία έφυγαν στην κόντρα και ο Σαμού έγραψε το 0-1. Ο ίδιος παίκτης στο 39’ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση αλλά εκτέλεσε άουτ. Στο 48’ ο Σιβέρα έκανε μεγάλη διπλή επέμβαση και δύο λεπτά μετά η Αλαβές πήρε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Σαμού. Το εκτέλεσε ο Ριόχα και έγραψε το 0-2. Ο Εμπάρμπα βγήκε τετ α τετ με τον Σιβέρα, στο 61’, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ο γκολκίπερ της Αλαβές είπε «όχι» και στον Λάθαρο στο 78’. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, Σαμού σφράγισε τη νίκη της Αλαβές στο 88’ διαμορφώνοντας το 1-3. Στο 92’ ο Τενάλια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

ΑΛΜΕΡΙΑ: Μαξιμιλιάνο, Πουμπίλ, Τσούμι, Μοντές, Ακιέμε (56’Μελέρο), Έντγκαρ (56’Μιλοβάνοβιτς), Ρομπερτόνε, Λόπι, Αρίμπας (79’Ρομέρο), Εμπάρμπα (75’Λάθαρο), Μπαπτιστάο (56’Θεντέγες).

ΝΤ.ΑΛΑΒΕΣ: Σιβέρα, Γκοροσάβελ (78’Σόλα), Ράφα Μαρίν, Ντουάρτε, Χάβι Λόπεθ, Γκεβάρα, Μπλάνκο, Γκουρίδι (62’Μπεναβίδες), Βιθέντε (90’Παράδα), Ριόχα (78’Τενάλια), Σαμού (90’Τζουλιάνο).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ