Ο Τζέιντον Σάντσο άφησε πρόσφατα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μία δεύτερη θητεία στη Bundesliga με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το καλοκαίρι του 2021, ήρθε στον σύλλογο μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ραφαέλ Βαράν, με στόχο να την οδηγήσουν στην κορυφή. Από την οποία απείχαν τελικά πολύ.

Μετά τη δεύτερη θέση που κατέλαβε τη σεζόν 2020/2021, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε στην ενίσχυση του ρόστερ της το καλοκαίρι που ακολούθησε. Για να το πετύχει, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έφερε στην ομάδα δύο σπουδαίες προσωπικότητες με εκατοντάδες παραστάσεις, ένα παιδί-θαύμα με λαμπρό μέλλον και έναν… απρόσμενο «φύλακα» για την εστία της.

Οι τρεις από εκείνους, ήρθαν με σκοπό να την οδηγήσουν στην κορυφή την αμέσως επόμενη χρονιά. Ωστόσο, ούτε αυτό συνέβη, ούτε απέδωσαν τα αναμενόμενα. Μία μεταγραφική περίοδος με υψηλές προσδοκίες, αλλά εκ του αποτελέσματος, κρίθηκε κάθε άλλο, παρά πετυχημένη.

Τζέιντον Σάντσο (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Η σημαντικότερη προσθήκη εκείνης της χρονικής περιόδου ήταν ο Τζέιντον Σάντσο που ήρθε «φορτσάτος» από τη Bundesliga και την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η άφιξή του έφερε σίγουρα χαμόγελα στους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» που έβλεπαν στο πρόσωπο του νεαρού Άγγλου ένα λαμπρό μέλλον τόσο για το σύλλογο, όσο και για την Εθνική.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά. Η συνεισφορά του κρίθηκε κάτω του αναμενόμενου με μόλις 12 γκολ και 6 ασίστ σε 82 αναμετρήσεις. Δυόμιση χρόνια μετά, ο Σάντσο είναι πλέον ανεπιθύμητος από τον Έρικ Τεν Χαγκ και βρίσκεται σε καθεστώς εξορίας από τον υπόλοιπη ομάδα εδώ και τρεις μήνες.

Με σκοπό να επαναφέρει το χαμόγελό του επιστρέφει στη Γερμανία και την Ντόρτμουντ ως δανεικός για το υπόλοιπο της σεζόν, ελπίζοντας να ξανάβρει την ποδοσφαιρική του υγεία και να «αναγεννηθεί».

Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στην αγαπημένη του Γιουνάιτεντ δώδεκα χρόνια μετά την αποχώρησή του για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρότι έδωσε λύσεις πετυχαίνοντας μερικά σημαντικά γκολ, δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει, ενώ τα προβλήματά του με τον Τεν Χαγκ δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την κατάσταση. Ο ίδιος ζήτησε να αποχωρήσει από τον σύλλογο, κάτι που έγινε τον Νοέμβριο του 2022, λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Σίγουρα αυτή δεν ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη όταν επέστρεφε τον Αύγουστο του 2021 για τη δεύτερη θητεία του. Από τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους, είναι κάτοικος της Σαουδικής Αραβίας, όντας παίκτης της Αλ Νασρ.

Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μετά από μια δεκαετία στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ραφαέλ Βαράν ήρθε στο Μάντσεστερ έχοντας τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις Champions League. Ένας πολύπειρος αμυντικός που ήρθε για να δώσει το κάτι παραπάνω στην άμυνα, είχε απασχολήσει τη Γιουνάιτεντ και το 2011. Ωστόσο, τότε, επέλεξε τη «Βασίλισσα».

Στις πρώτες δύο του σεζόν με την κόκκινη φανέλα, μέτρησε 63 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος, οι τραυματισμοί τον κράτησαν πίσω και πλέον βλέπει τον Τζόνι Έβανς να προτιμάται αντί αυτού στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Ο Τεν Χαγκ έχει επιχειρήσει να διαψεύσει τα δημοσιεύματα για τυχόν προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση, πάντως φαίνεται αρκετά πιθανό ο Γάλλος να αποχωρήσει είτε τον Ιανουάριο είτε το καλοκαίρι.

Τομ Χίτον (Άστον Βίλα)

Ένας τερματοφύλακας που είχε περάσει από την ακαδημία του συλλόγου, ο Τομ Χίτον επέστρεψε εκείνο το καλοκαίρι σε ηλικία 34 ετών ως μία έξτρα επιλογή για την εστία της ομάδας.

Μετράει 200 παρουσίες στην Premier League μόνο με την Μπέρνλι, της οποίας ήταν παίκτης για μια εξαετία, και ακόμη ψάχνει την πρώτη του με τους «κόκκινους διαβόλους» για το πρωτάθλημα, ενώ το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Ο ίδιος πάντως θα έχει να θυμάται τη (μοναδική) συμμετοχή του στο Champions League, όταν είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Γιουνγκ Μπόις, σε ένα ματς για τους ομίλους της σεζόν 2021/2022.