Με το δεξί στο 2024 η Βαλένθια! Οι «Νυχτερίδες» κέρδισαν με 3-1 την Βιγιαρεάλ για την 19η αγωνιστική της La Liga, πανηγύρισαν την δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την νέα χρονιά.

Η Βαλένθια μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση και μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Πεπέλου με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Γκαγιά, ο οποίος γύρισε την μπάλα  προς το πέναλτι και ο Γιάρεμτσουκ με πλασέ με την μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι «Νυχτερίδες» έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα, όμως ο Γιόργκενσεν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το πλασέ του Γιάρεμτσουκ.

Στο 22’ η Βιγιαρεάλ απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με τον Α. Μορένο και στο 26ο λεπτό η Βαλένθια κέρδισε πέναλτι για σπρώξιμο του Αλτιμίρα πάνω στον Ντούρο. Ο Πεπέλου ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων για το 2-0. Στο 39’ το σουτ του Παρέχο από καλή θέση δεν βρήκε στόχο και στο 45+1’ το «Κίτρινο Υποβρύχιο» είχε ακυρωθέν γκολ με τον Μοράλες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο β’ μέρος και στο 56’ είχαν δοκάρι με τον Ντούρο, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κέρδισαν νέο πέναλτι, με τον Πεπέλου να αναλαμβάνει ξανά την εκτέλεση και να ευστοχεί για δεύτερη φορά για το 3-0. Στο 73’ η Βιγιαρεάλ μείωσε σε 3-1 με πλασέ του Μορένο από κοντινή απόσταση, ενώ στο 90+3’ ο Γιόργκενσεν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πεπέλου.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Γκαγιά(78’ Βάθκεθ, Γκάμπριελ Παουλίστα, Μοσκέρα, Φουλκιέ, Πέρεθ(86’ Γκασιορόφσκι), Γκιγιαμόν, Πεπέλου, Κανός(69’ Ντ. Λόπεθ), Γιάρεμτσουκ(69’ Χάβι Γκέρα), Ντούρο(86’ Μάρι)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Γιόργκενσεν, Αλτιμίρα, Αλμπιόλ(17’ Μπέιλι), Κουένκα, Α. Μορένο(78’ Τριγκέρος), Τέρατς, Παρέχο, Καπού(65’ Κοκλέν), Ακχομά, Μοράλες(66’ Μπρέρετον Ντίας), Μορένο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ